Obavijesti

Show

Komentari 37

Hrvatski boy bend želi pjevati za Finsku na Eurosongu 2016.

Hrvatski boy bend želi pjevati za Finsku na Eurosongu 2016.
1

Irfan (19), Meho (20) i Sami (21) rođeni su u Osijeku, a 2005. su odselili u Finsku. Na finskoj 'Dori' za pravo nastupa na Eurosongu natjecat će se i braća Gušani

VIDEO

- Nismo otišli jer je u Hrvatskoj bilo problema. Obožavam Hrvatsku, to je najbolja zemlja. Ali naš otac je dobio poslovnu priliku i put nas je odnio u Finsku - kaže Irfan, čija je mama frizerka, a otac se bavi trgovinom. 

Cijela obitelj stanuje u Turkuu, trećem najvećem gradu u zemlji, koji se nalazi na jugoistoku Finske. Sami studira za inženjera, Meho za profesionalnog kuhara, a Irfan je na glazbenom konzervatoriju.

Najveći izazov bio im je finski

- Želim dodatno savladati produkciju. Uz to što pjevam, radim i kao DJ. Na fakultetu mi je fantastično. Nisam vjerovao u sebe da ću to ostvariti, no ipak sam uspio. Meho je odličan reper, a Sami svira klavijature. Glazbom se bavimo od pete godine - kaže Irfan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjesma s kojom će se Gušaniji boriti na natjecanju zove se 'Poom Poom'. Govori o ljubavi na prvi pogled, a Irfan kaže da je uglazbio svoje iskustvo i ljubavne probleme. U Finskoj braća nisu naišla na probleme i predrasude, a najveći izazov bio im je naučiti jezik i krenuti u školu.

- Nije bilo nikakvih problema, odmah su nas prihvatili. Finci su prekrasni ljudi, baš kao Hrvati, ne gledaju tko je otkuda niti kako izgledaš - kažu dečki, kojima je ipak najdraže posjetiti baku i djeda u Osijeku.

Osijek im je najdraži

- Zadnji puta smo bili prije dvije godine, bilo nam je prekrasno. Svaki put me šokiraju vrućine jer su u Osijeku bila 42 stupnja, dok su u Turkuu bila oko 23 stupnja. Velika je to razlika - kaže Irfan, koji je s braćom grupu Gušani Brothers formalno osnovao 2011. godine. 

Uzori su im Justin Bieber, Pitbull, Chris Brown i Jason Derulo, a slušaju i tursku, indijsku te hrvatsku glazbu. Planiraju se poigrati i etnozvukovima.

- Vjerujemo u svoju pjesmu ‘Poom Poom’, jako je melodiozna i sigurno će biti hit. Naš plan je osvojiti europsko tržište i onda polako dalje. U pjesmi nema hrvatskog utjecaja, ali u drugima će biti - kažu braća koja godinama nastupaju u klubovima, a puštali su glazbu i na festivalu Tomorrowland u Belgiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija