Obavijesti

Show

Komentari 1

Hrvatski Oscari: Trijumf 'Črne mati zemle' i Borka Perića

Hrvatski Oscari: Trijumf 'Črne mati zemle' i Borka Perića
13

Titulu najbolje glavne ženske uloge osvojila je Jasna Ančić za ulogu Žene u predstavi "Ostavljam te" dok je najbolja muška uloga Borko Perić za ulogu Frane u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara"

VIDEO

Jubilarne 25. Nagrade hrvatskog glumišta zvane i "hrvatskim Oscarima" svečano su dodijeljene u u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. 

Titulu najbolje glavne muške uloge osvojio je Borko Perić (36) za ulogu Frane u predstavi "Jedan sluga, dva gospodara" Vite Taufera, dok je za glavnu žensku ulogu nagrađena Jasna Ančić (67) za ulogu Žene u predstavi "Ostavljam te" u režiji Matjaža Latina. 

-  Izuzetna mi je čast što sam dobio ovu vrijednu nagrade te ovim putem zahvaljujem stručnom žiriju i publici - rekao je glumac. 

Najboljom dramskom predstavom proglašena je "Črna mati zemla" Kristijana Novaka u režiji Dore Ruždjak Podolski (46). Kazališna redateljica je za tu predstavu nagrađena i za najbolju režiju, dok je u kategoriji sporedne glumice nagradu dobila Urša Raukar (57) za ulogu bake u istoj predstavi. 

Još jedno slavlje hrvatskog glumišta uveličalo je i uručenje nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje u području drame, odnosno, opere glumici Zdenki Heršak (89) i maestru Vladimiru Kranjčeviću (81). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin