Obavijesti

Show

Komentari 3

Hvaljena serija 'Broadchurch' kreće s emitiranjem 16. svibnja

Hvaljena serija  'Broadchurch' kreće s emitiranjem 16. svibnja
7

Može li detektiv iz velegrada uloviti ubojicu u gradiću punom tajni, RTL-ov gledatelji će doznati u seriji „Broadchurch“ čija će se premijerna epizoda prikazati 16. svibnja

VIDEO

Poklonici kriminalistike, misterija i drame već početkom ove godine dobili su seriju koju su samo mogli poželjeti! Mnogi je doživljavaju kao televizijsko ostvarenje 2013., psihološku dramu smještenu u mali grad s velikom tajnom, koja je kod gledatelja Velike Britanije prihvaćena s rijetko viđenim entuzijazmom. I dok se priča o iznimnoj seriji još uvijek širi svijetom, u rekordnom roku, svega nekoliko tjedana nakon britanske premijere, RTL Televizija je jedna o prvih televizijskih kuća koja prikazuje – „Broadchurch“!

Policijski inspektor Alec Hardy (David Tennant) potajno je došao u priobalni gradić Broadchurch nakon incidenta u bivšoj postaji. Htio je ostati anoniman dok interna kontrola ne razriješi njegov status, no otkriće mrtvog dječaka Dannyja Latimera podno litice na glavnoj plaži promijenit će taj plan. Hardy se ubrzo nađe u teškoj situaciji jer, osim što se nalazi u gradiću u kojem ne zna nikoga, a sugrađani znaju sve o svakome, slučaj ubojstva dječaka vodit će načelnica Ellie Miller (Olivia Colman), koja je i sama bliska sa žrtvinom obitelji. Dannyjeva majka Beth (Josie Whittaker), otac Mark (Andrew Buchan) i sestra Chloe traumatizirani su smrću, baš kao i cijela zajednica koju je ova tragedija duboko pogodila. Dok traže dokaze o počinitelju, detektiv Hardy i načelnica Miller bore se s vremenom, ali i medijskim ludilom koje svakim danom raste, utjerujući strah građanima Broadchurcha jer ne znaju identitet ubojice koji i dalje šeće ulicama…

Nakon uspješnog „Downton Abbeya“ 2010., niti jedan projekt nije toliko uzdrmao britansku televizijsku scenu kao najnovija serija „Broadchurch“ o kojoj je pričala cijela Velika Britanija. Milijuni gledatelja svaki su tjedan pratili novi nastavak ove dramske serije s kriminalističkim elementima, koja ih je držala u napetosti do samog završetka kada je otkriveno tko je ubio dječaka Dannyja Latimera. Autor i scenarist serije Chris Chibnall (zaslužan i za druge britanske projekte poput serija „Torchwood“, „Život na Marsu“ i „Dr. Who“) uspio je u svojem naumu i napravio je netipičnu kriminalističku seriju nimalo nalik onima koje se već godinama emitiraju u Americi i Europi, seriju s inteligentnom pričom koja u svakoj novoj epizodi otkriva rješenja novih zagonetki i pokazuje gledateljima koliko jedna tragedija može imati učinka na ostale članove obitelji, ali i na zajednicu toliko blisku da joj je nemoguće skriti najdublje tajne.

U Chibnallovu ideju vjerovala je nezavisna produkcijska kuća „Kudos Film and Television“ i britanski televizijski kanal ITV koji je u posljednje vrijeme postao veliki suparnik moćnom divu BBC-u, emitirajući izvrsne i rado gledane formate. U seriji „Broadchurch“ uloge dvoje detektiva koji vode lov na ubojicu pripale su jednim od najpoznatijih britanskih glumaca današnjice, Davidu Tennantu i Oliviji Coleman. I dok je hrvatska publika imala prilike uživati u Tennantovim vrhunskim angažmanima u serijama „Dr. Who“ i „Samohrani otac“, ali i ulogama u filmovima o Harry Potteru, glumica Coleman ostala je zapamćena po ulozi u filmu „Tiranosaur“ iz 2011. za što je bila nagrađena brojnim nagradama za najbolju glumicu na međunarodnim festivalima.

Da je Coleman vrhunska glumica s izraženom moći transformacije dokazuju i dvije ovogodišnje BAFTA nominacije za najbolju žensku ulogu u njezinim posljednjim dvjema serijama potpuno različitih žanrova, drami „Accused“ i komediji „Twenty twelve“. Iako je finalnu epizodu prikazanu 22. travnja ove godine gledalo skoro 10 milijuna Britanaca, televizijski kritičari i struka već su je proglasili najboljim televizijskim formatom godine. Osim odlične interpretacije dvoje glavnih glumaca, kritičari su pohvalili produkciju serije za vizualni dojam i Chrisa Chibnalla za vješto osmišljene dijaloge i napetu priču koja će svakoga ostaviti bez daha, uspoređujući je s dvjema nezaboravnim serijama, modernom danskim krimi serijalom „Ubojstvo“ („The Killing“) i američkim „Twin Peaksom“ Davida Lyncha.

Ubojstvo dječaka šokirat će stanovnike gradića koji će od ljubaznih susjeda vrlo brzo postati neprijatelji, ali i potencijalni osumnjičenici! Može li detektiv iz velegrada uloviti ubojicu u gradiću punom tajni, gledatelji će doznati u hit seriji „Broadchurch“ čija će se premijerna epizoda prikazati u četvrtak, 16. svibnja u 21:15 sati na RTL Televiziji!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu