Obavijesti

Show

Komentari 44

Igrali se skrivača: Bivši članovi Colonije nisu se ni pogledali...

Igrali se skrivača: Bivši članovi Colonije nisu se ni pogledali...
7

I dok su nekad žarili i palili zajedno na sceni, grupa Colonia i Indira Levak na ovogodišnjoj Dori došli su u odvojenim sastavima

VIDEO

Prvi put na Dori našli su se i Indira Levak (46) i Boris Đurđević (46), bivši tandem koji je žario hrvatskom scenom sve do razlaza 2017. Indira je bila vesela i na konferenciji za medije se smijala i pričala. Boris je na drugoj strani dvorane sjedio s Ivanom Lovrić (28), Indirinom nasljednicom u bendu. Bivši članovi Colonije nisu se ni pogledali. Na upit je li pozdravio Indiru, Boris je rekao: “Ja pozdravljam sve i svi pozdravljaju mene”. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

01:00

Zdenka Kovačiček (76) nije bila presretna s time što nastupa četvrta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, žao mi je da su me stavili kao četvrtu. Ima nešto u tom redoslijedu, zna se kad pjevaju zvijezde - rekla nam je Zdenka. Slaganje redoslijeda tko će kad nastupiti je, dodaje Zdenka, stvar organizatora. Naša rock diva nastupit će odmah iza Elis Lovrić, Bojana Jambrošića i Edija Abazija. Ali kako je rekla Zdenka, ipak se ne zamara time jer ističe da je Branimir Mihaljević (44) pobijedio 2010. s pjesmom “Lako je sve”, a bio je prvi.     

Neprepoznatljiva: Indira je 98' imala upečatljiv nastup na Dori
Neprepoznatljiva: Indira je 98' imala upečatljiv nastup na Dori

– Jako bih voljela na Eurosong, svatko tko dođe na Doru ima tu nadu. I svatko ima dobru pjesmu. Naša je poruka o ljubavi. U vrijeme grozne situacije u svijetu, mi šaljemo moćnu poruku - ‘Love, love, love’. To je gospel - kaže Zdenka.

Ovogodišnja Dora u drugi je plan stavila starije pjevače. I mlađi kolege smatraju da je Kovačiček trebala biti ili prva ili zadnja po redu. Uz nju, zanemaren je i Miro Ungar (82). Ovaj vrsni interpretator Ive Robića na koncertu “Samo jednom se ljubi - sjećanja na Ivu Robića” nije stao na pozornicu. Iako je na njegovu stalnom repertoaru i dalje evergreeen iz 1966. “Strangers in the night”. 

– Jako poštujem Gorana Karana, vrsni je izvođač. Ali nije mi jasno zašto taj evergreen nisam ja pjevao. Tu pjesmu sam izvodio 30 godina, na terasi hotela Kvarner. To je bio standard u repertoaru – govori Ungar. On pjeva u cabaretu Contesa. Među ostalim, i Robićeve pjesme. 

Traume od Dore: Danielu sam na vespi morao dovesti na binu
Traume od Dore: Danielu sam na vespi morao dovesti na binu

– Zašto su me pozvali? Da me slikaju? I ja se čudim. Puno ljudi me je pitalo, slalo mi poruke kako to da nisam pjevao. Ne znam im odgovoriti – rekao je Ungar.

Na presici uoči Dore, izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, došli su i svi voditelji: Mirko Fodor (57), Duško Ćurlić (52), Zlata Muck Sušec (35) i Doris Pinčić Rogoznica (31). Drugu godinu zaredom od povratka Dore u Opatiju natjecanje će se održati u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković”.

Na pozornici se, osim 16 natjecatelja, trebala naći i izraelska pjevačica Netta, pobjednica Eurosonga 2018., ali je nastup zbog viroze otkazala. Međutim, izgleda kako je sve bila laž, jer je ovih dana bila u Madridu, gdje se družila s obožavateljima, ali i gostovala u emisiji “Afterwork”, i to uživo. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tutić o Dori: Bojim se da Lidija pobjeđuje kako god da okreneš
AUTOR EUROVIZIJSKIH USPJEŠNICA

Tutić o Dori: Bojim se da Lidija pobjeđuje kako god da okreneš

Lidija sjajno pjeva, kad sam bio u žiriju ‘Hrvatskog idola’ bila je druga, ali je napravila salto. Od žene koja je pjevala samo rock-pop je ušla u repertoar koji ne volim, kaže Tutić

Kraljevi ulice: 'Naši su tulumi bili najbolji i trajali su do jutra'
ROCK ME DORA

Kraljevi ulice: 'Naši su tulumi bili najbolji i trajali su do jutra'

Lijepo je to natjecanje, ali tu ima svega, pogotovo u lobiranjima. Sve je lažno, pa tako i politika. Nekoliko mjeseci prije samog Eurosonga Hrvatska je priznala Kosovo, objašnjava Veljković
Koja je vaš favorit?: Poslušajte isječke pjesama za Doru 2019.
PRVI PUT NA JEDNOM MJESTU

Koja je vaš favorit?: Poslušajte isječke pjesama za Doru 2019.

Tko će pobijediti na Dori i predstavljati nas na Eurosongu u Izraelu, uz glasove publike, podjednako odlučuje i žiri kojeg čine novinari HRT-a, glazbenici i osobe iz javnog života