Obavijesti

Show

Komentari 29

Imala je bezbroj ljubavnika, a zbog jednog je kupila zgradu

Imala je  bezbroj ljubavnika, a zbog jednog je kupila zgradu
1

VJEČNA INSPIRACIJA Američka glumica, pjevačica, dramaturginja i scenaristica Mae West poznata je kao jedan od najosebujnijih seks simbola koje je pop kultura vidjela

VIDEO


Kontroverzna, nevjerojatno talentirana i bezbroj puta citirana Mae West preminula je na današnji dan 1980. godine. Platinasta ikona rušila je tabue u puritanskoj Americi i pomicala granice pristojnosti i seksualnosti. Mae West bila je glumica, spisateljica, redateljica, producentica, ljubavnica i muza te jedina žena koja je u svim filmovima u kojima je igrala pisala svoje dijaloge. 

250668779

'Od dva zla uvijek biram ono koje još nisam probala'

Otac joj je sagradio prvu binu u podrumu obiteljske kuće, a već s pet godina debitirala je na sceni. Kaže da joj je to bila prva ljubavna afera, afera sa publikom koja će trajati čitavog njenog života. Njezin prvi komad 'SEX', koji je napisala, producirala, režirala i u njemu glumila, proglašen je opscenim, i nakon što je policija prekinula jednu od izvedbi uhićena je s ostalim kolegama glumcima. Osuđena je na deset dana zatvora, ali je odslužila samo osam, zbog dobrog vladanja. Upravitelj zatvora joj je dozvolio da nosi svoj svileni veš, jer joj je zatvorski bio neudoban. Ubrzo nakon toga piše, režira i glumi u predstavi 'The Drag'. koja se bavila tematikom homoseksualnosti pa je zabranjena na Broadwayu. Snimila je album s obradama rock pjesama, a 'Usne' Salvadora Dalija inspirirala je upravo ona. 

Miljama ispred svog vremena bila je u stavovima o ljubavi i seksu. Udavala se samo jednom, i to kad joj je bilo sedamnaest, ali je taj brak krila i usput imala bezbroj ljubavnika. Jedan od njezinih ljubavnika bio je i boksački šampion Gorilla Jones. Kada mu je uprava zgrade u kojoj je Mae West živjela zabranila ulazak, diskriminirajući ga zbog boje kože, Mae je riješila taj problem tako što je kupila čitavu zgradu.

'Dobar seks je kao dobra partija bridža: ako nemaš dobrog partnera, bolje bi ti bilo da imaš dobru ruku'

Njezinu karijeru obilježile su brojne kontroverze i vječna borba s cenzurom, ali nikada se nije libila reći što misli. i to često na vrlo duhovit način. Na velikom platnu debitirala je relativno kasno (imala je 37 godina i to u filmu 'Noć poslije noći'). Ubrzo nakon toga dobila je ulogu u filmu 'Učinila mu je zlo' s Caryjem Grantom. Kada ga je prvi put ugledala u studiju na probnom snimanju rekla je: Ako zna pričati, uzimam ga'.

Instagram

Nakon nekoliko neuspješnih projekata povlači se s filma i pojavljuje se na radiju, gdje također biva zabranjena. Odlučila je iskušati sreću u Las Vegasu te tamo ima vlastiti show u sklopu kojeg se na sceni pojavljuje okružena bodybuilderima.

'Kad sam dobra, onda sam jako dobra. Ali kad sam loša, onda sam najbolja'

Chester Rybinski (koji je promijenio ime u Paul Novak), postaje njezin ljubavnik. Ona je tada imala 67, a on 37 godina. Hrvač i bivši mister Kalifornije, postaje njen vjerni pratitelj i ostaje uz Mae sve do njene smrti 22. studenog 1980. godine.

''Sačuvaj dečka za crne dane. I još jednog, za slučaj da dan nije crn'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu