Obavijesti

Show

Komentari 28

Indirine cure dobile su drugu šansu, Dečakovi pjevači ispali

Indirine cure dobile su drugu šansu, Dečakovi pjevači ispali
14

Večeras je u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske došao red na nokaut fazu. Stefany Žužić ispala je iz Indirinog tima pa ju je preuzeo Dečak. Indirinu Ivanu Stulović uzeo je Jacques

VIDEO

Večeras je u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske došao red na nokaut fazu. U ovome novom, uzbudljivom dijelu natjecanja mentori ponovno moraju upola smanjiti svoje timove. Nakon što svih šestero natjecatelja iz jednog tima završe svoje  nastupe mentor mora prosuditi koje troje pjevača nastavlja natjecanje. Natjecatelji su sami birali pjesme kojima žele izboriti prolazak u emisije uživo, a pri usavršavanju izvedbe za nastup pomagali su im mentori i njihovi savjetnici. 

Večeras su nastupili timovi mentorice Indire Levak i mentora Ivana Dečaka. - Ono što je jako dobro u ovom showu jest što sam stekla šest prekrasnih prijateljica, a teška je, naravno, činjenica da ćemo se s nekima morati oprostiti. Ali, živjela nova pravila, živjela preuzimanja i zato mi je srce donekle na mjestu - rekla je Indira kojoj u radu s natjecateljima pomažu vokalna trenerica Daria Hodnik i glazbeni producent Branimir Mihaljević.

- Naučili smo kroz rad i mnoge probe da je ovo i svojevrsna igra. Ljudi se trebaju znati igrati, trebaju uživati u showu. Siguran sam da će oni biti toga svjesni i da neće biti tuge danas. Zapravo, ovo je svojevrsna pobjeda. Došli su jako daleko svi - rekao je Ivan, koji je za svoje savjetnike odabrao vokalnu trenericu Antoniju Matković Šerić i glazbenog producenta Aljošu Šerića.

Prije službenog dijela natjecanja svoj prvi zajednički singl 'Tugo moja' premijerno su na pozornici The Voicea uživo otpjevali mentori Jacques Houdek i Tony Cetinski. Sudeći prema reakciji publike, mentori imaju još jedan hit.

Nakon toga slijedila je borba glasom za nastavak natjecanja i nastup u emisijama uživo gdje, osim mentora, odlučuju i glasovi gledatelja. - Ovo su moje žene ratnice, ovo je moj elitni odred, ovo je moj ponos. Nekima sam se samo ja okrenula na audiciji, a neke su meni ukazale povjerenje i hvala vam lijepa od srca na tome. Ono što od vas tražim jest da se osmijehnete, da budete hrabre i ono što je najvažnije – uživajte u ovom trenutku. Naravno, hoću da svoju mentoricu učinite ponosnom - rekla je Indira prije nastupa svojem timu.

Prva iz Indirina tima, Ruža Janjiš, za nastup u nokautu odabrala je pjesmu 'Try' američke pjevačice P!nk. Kako je istaknula vokalna savjetnica Daria Hodnik, radi se o vrlo teškoj pjesmi velika opsega od čak dvije oktave, no mentorica Indira smatra da Ruži ta pjesma karakterno izvrsno odgovara. Nakon Ružina nastupa Jacques je komentirao kako njezina samouvjerenost na pozornici nije napadna, nego suptilna.

Lucija Lučić odabrala je pjevati Shontellinu pjesmu 'Impossible', jer smatra da je pjesma ekspresivna i da će njome moći mnogo pokazati. Indiri se pjesma ispočetka činila jednostavnom, no poslije je shvatila da je sve samo ne jednostavna. Lucija u sebi nosi golemu količinu mladalačkog elana i pozitivne energije, a Daria ističe da mlada pjevačica taj adut treba maksimalno iskoristiti. 

Ivana Sutlović obožava Beyoncé i nije htjela proći kroz show da ne otpjeva neku njezinu pjesmu. Hrabro je odabrala zahtjevnu pjesma 'If I were a boy', no Ivana je, kako je taknula njezina mentorica, apsolutna kraljica visina. Jacques je nakon Ivanine izvedbe komentirao da je pjesma koju je pjevala 'očajno teška'.

Stefany Žužić, koju je Indira u dvobojima preuzela iz Jacquesova tima, izabrala je pjesmu koja je hit među mlađom populacijom, kako je rekla Daria. Radi se o naslovnoj pjesmi Disneyeva animiranog filma 'Frozen“ – „Let it go'. Branimir ju je pohvalio rekavši da će Stefany sigurno nakon nastupa preuzeti tim Walta Disneya za neki od sljedećih animiranih filmova. 
Eni Jurišić sluša Michaela Jacksona odmalena, pa je za nokaut odabrala pjesmu koju je on pjevao kad je bio mali. Radi se o soul blues baladi „Who's loving you“ sastava The Jackson 5, a Daria je rekla kako Eni u ovoj izvedbi mora biti dominantna, što smatra da ona svakako i jest. 

Posljednja Indirina natjecateljica u nokautu bila je Ana Dorotić Burmaz koja je, zbog primjedbe svojeg tima da uvijek bira pjesme iz prošlog stoljeća, odabrala noviju pjesmu 'Locked out of heaven' Brune Marsa. Indira je to smatrala najzanimljivijim odabirom, jer Ana pritom nije igrala na sigurnu kartu. 

Sve su natjecateljice redom dobile ovacije publike, a potom je došao red na Indiru da odabere koje tri od šest izvrsnih pjevačica nastavljaju natjecanje i dobivaju šansu da u nastupima uživo zadobiju naklonost i glasove gledatelja. - Naravno, ruku na srce, bilo je nekih nesigurnosti, ali ja vam to ne zamjeram. Jako sam ponosna na vas i znajte da ste odradile odličan posao. Bile ste stvarno prekrasne. Dale ste sve od sebe. Ljubi vas vaša mentorica - rekla im je Indira nakon nastupa. Tony je rekao kako ne zna hoće li sitne nesigurnosti u večerašnjem nastupu utjecati na Indirinu odluku ili će ona uzeti u obzir sve ono što su natjecateljice dale dosad.

Ivan Dečak se složio da su izvrsno pjevale, bez obzira na tremu. - Mene su očarale. Čak se usudim reći da imam favorita, ako se Indira odluči ne izabrati jednu od ovih divnih dama, ali neću reći tko je to - dodao je Ivan. - Svaka čast, cure. Moram biti iskren i priznati da je moje srčeko malo više navijalo za moju Stefany koju još nisam prežalio. Indira, nije ti lak zadatak, iako imamo najljepši posao na svijetu – raditi s mladim talentiranim ljudima i gledati kako nam vraćaju to što smo u njih uložili - rekao je Jacques. Nakon toga je došlo vrijeme odluke.

Prvu natjecateljicu koju vodi u emisije uživo Indira cijeni ponajprije zbog njezine dobrote, skromnosti, nesebičnosti te zato što druge uvijek stavlja ispred sebe. Uz to ima moćan glas, a nema pjesme koju ta pjevačica ne može izvesti. To je Ruža Janjiš. Druga osoba koju je Indira odlučila povesti dalje je Eni Jurišić. Ona, osim odličnoga glasa ima i karizmu, te zna emociju prenijeti na publiku, zaintrigirati je i biti vladarica pozornice. Posljednja pjevačica u Indirinom timu je Lucija Lučić, koja je u show došla kako bi ostavila srce na pozornici, te se osjeti da je glazba cijeli njezin život.

No, to nije bio kraj za ostatak Indirina tima jer su se za preuzimanje prijavili Jacques i Ivan. Jacques je priznao da bi bio najsretniji da Stefany može vratiti u svoj tim, no to se protivi pravilima. Odlučio je zato pomoći Ivani Sutlović jer je ona, kako je rekao, potencijalno velik umjetnik i velik glas, iako nije imala savršen nastup u nokautu. Ivan je u svoj tim preuzeo Stefany Žužić, te priznao da ga je iznenadilo što ju je Indira pustila. Za Anu Dorotić Burmaz, nažalost, ovo je značio kraj sudjelovanja u showu.

- Kad imaš ekipu, onda je s njima jednostavno družiti se, raditi i na kraju krajeva – večeras uživati. Ljudi, uživajte, dajte svoj maksimum. Budite savršeno nesavršeni - rekao je mentor Ivan svojem timu prije njihovih nastupa u nokautu.
Prvi iz Ivanova tima koji je nastupio u nokautu bio je Vjekoslav Ključarić kojeg je Ivan u dvoboju preuzeo od Jacquesa. Vjekoslav je odlučio pjevati 'Great balls of fire' Jerryja Leeja Lewisa, no Ivanov savjetnik Aljoša Šerić nije skrivao nezadovoljstvo tim izborom. On smatra da pjesma ima premali raspon da bi Vjekoslav mogao pokazati svoj soul glas. Vjekoslav je zato u nastupu, prema Aljošinoj sugestiji, napravio show i čak u jednom trenutku zasvirao na klavijaturama, čime je i publiku i mentore podignuo na noge.

Tajana Belina odlučila je u nokautu pjevati pjesmu 'Circle of life' Eltona Johna, koju inače pjeva sa zborom Izvor. Aljoša je bio jako sumnjičav u vezi s odabirom pjesme, jer smatra da je ona u verziji Eltona Johna lijepa ali dosadna, a u aranžmanu za mjuzikl velika i raskošna. Ivana Brkašić pjevala je jedinu alternativnu rock pjesmu u nokautima – „Everlong“ sastava Foo Fighters, što je Aljoša smatrao izazovom, jer se ipak radi o „muškoj“ pjesmi. Ivana je ispočetka na probama imala  tremu i problema s tonalitetom, no ipak je pokazala da pjesmu može sjajno otpjevati. Njezin mentor bio je uvjeren da će na nastupu Ivana 'razvaliti'. To se i dogodilo. Jacques je komentirao da je Ivana „zakucala“, a Indira je istaknula kako pjeva s lakoćom. 

Marjan Slavica je, prema Aljošinu mišljenju, od svih kandidata odabrao najbolju pjesmu – 'Never tear us apart' benda INXS. Također, istaknuo je kako je Marjan previše introvertiran da bude samo izvođač, nego bi više smisla imalo da bude kantautor. Marjan je ovim nastupom htio pokazati kakav jest, a mentor Ivan pomogao mu je da se oslobodi na pozornici, što su zamijetili i mentori i kolege natjecatelji, a publika ga je nagradila velikim pljeskom. 'Ne da se probudio, nego je razvalio kada najviše treba', rekao je Ivan, a Jacques je komentirao kako je ovo Marjanova najbolja izvedba.

Mirna Ružić je, na nagovor dečka, odabrala pjevati 'Time after time'. Premda je mentor Ivan htio da Mirna iziđe iz sigurne luke, ona je odabrala sebi svojstvenu laganiju pjesmu. Prema Ivanovu i Aljošinu mišljenju zbog toga je postojala mogućnost da Mirnina izvedba bude dosadna za show, što su spriječili umetanjem ritam sekcije i ubrzavanjem tempa. Mirnina boljka je također, rekao je Aljoša, što se kao klasično školovana pjevačica još uvijek nije posve priviknula na pop pjevanje.

Bez obzira na početne poteškoće, Mirna je svojim nastupom prenijela emociju publici koja joj je uzvratila burnim pljeskom. - Nikad mi nije bolja, ali još uvijek je previše oprezna. To ti napravi klasično pjevanje, nažalost. Ona treba otpustiti kočnice -komentirao je Jacques. 


Posljednji nastup večeri imao je Vedran Ljubenko, a odabrao je 'Superstition' Stevieja Wondera, na što se Ivan našalio da bi samo „luđak iz Dubrovnika“ mogao odabrati tako tešku pjesmu. Vokalna trenerica Antonija na probama je Vedranu sugerirala da ne pjeva stihove uvijek na isti način, nego da svaki put promijeni melodiju vokala jer su za soul izvedbu bitne fraze i način na koji završavaju. Vedran je primijenio savjete s proba, te izvedbom, ali i plesom, dignuo mentore i publiku na noge.

Ivan je, prije nego što je otkrio koga vodi u emisije uživo, zahvalio publici i priznao da mu je iskrenim reakcijama mnogo pomogla u odluci. Htio je biti kavalir, pa se za početak odlučio za jednu od tri predivne dame iz svojeg tima, a ona je, kako je istaknuo, topla i predivna osoba – Tajana Belina. Drugi kojeg je Ivan odabrao je Vedran Ljubenko, za kojeg je rekao da je velik radnik, te kako smatra da ćemo o njemu slušati još dugo nakon The Voicea. Na kraju je odabrao osobu koja je unijela mnogo pozitivnog duha u tim, koja se na pozornici osjeća kao riba u vodi, a to je Vjekoslav Ključarić, što je publika pozdravila skandiranjem. Indira i Tony, koji su još imali mogućnost preuzimanja, nažalost, nisu preuzeli nikoga iz Ivanova tima. To znači da je za Ivanu Brkašić, Mirnu Ružić i Marjana Slavicu sudjelovanje u showu završilo.

Iduće subote u nokautu nastupaju Jacquesov i Tonyjev tim. Podsjećamo, mogućnost preuzimanja imaju još samo Indira i Tony. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'
PJEVAT ĆE U IMOTSKOM

Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se otad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela. Sad sprema i novi album