Show

Komentari 1

"INmusic se izborio za svoje mjesto u regiji, što nije lako"

"INmusic se izborio za svoje mjesto u regiji, što nije lako"

Vlada Divljan je s Ljetnim kinom svirao na INmusic festivalu, a osvrnuo se na svoju karijeru s Idolima te kako je uopće došao na ideju za suradnju s Ljetnim kinom

Vlada Divljan i Ljetno kino ove su godine na INmusicu bili "kućni bend" te su svirali sva tri dana festivala. Zadnjeg dana svirali su na glavnoj pozornici prije MGMT-a i Pixiesa, a odmah nakon svirke Vlada Divljan nam je ispričao kako im se svidio festival te kako je došao na ideju za suradnju s Ljetnim kinom.

- Ideja se razvila dosta spontano. Max Juričić i ja smo prijatelji već dosta godina, od samih početaka naših karijera. Već ranije, sredinom 80-ih, smo svirali zajedno u jednom projektu - kazao je te je dodao kako su o suradnji razmišljali i ranije, no to se nikada nije ostvarilo. 

- Prije nekoliko godina sam svirao u Zagrebu, a kao gosti su svirali Max i Vlade te su čuli neke moje pjesme, koje su im se svidjele. Nakon toga je predložio da snimamo zajedno pjesme i tako je nastala suradnja. Istovremeno sam od početka vjerovao u taj projekt. Sve te moje pjesme traže višeglasne refrene, a jedna od odlika Ljetnog kina su dobri vokali - rekao je Vlada Divljan. 

"INmusic je odličan, drago mi je da smo ovdje svirali"

Komentirao je i kako mu se INmusic zaista svidio, no žao mu je što nije mogao slušati The Black Keys uživo.

- Sve djeluje odlično, pozornica i sve ostalo. Cijeli festival se izborio za svoje mjesto u regiji, što nije nimalo lako. Vrlo mi je drago da smo svirali ovdje, jedino mi je žao što je pala kiša - rekao je Divljan.

Osvrnuo se i na svoju karijeru s Idolima te je istaknuo da je u samim počecima njihovog sviranja sve pratila euforija.

- Tek smo počinjali i jako brzo smo postali popularni. Ja sam s tom svojom nekom publiku zaista zadovoljan - kazao je te je dodao kako je i prije dosta nastupao na festivalima. Vlada Divljan kaže da je jedno vrijeme živio u Australiji, a nakon toga u Austriji te je svirao na mnogim mjestima, uključujući i Exit festival. S Ljetnim kinom planira i dalje svirati, no kaže da o albumu nisu posebno razgovarali. 

Najčitaniji članci