Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Ipak pomirenje: Zdravko Mamić i Ćiro Blažević opet se vole...

ZABORAVILI UVREDE Bio si i ostao moj učitelj u životu, rekao je Mamić svom kumu Ćiri, na što mu je trener svih trenera odgovorio: ‘Ti si moj miljenik i nadišao si me...’

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
22 komentara

Ja ne likujem nad tuđom nesrećom. Kad je netko u nevolji, ne mogu mu okrenuti leđa, kaže Ćiro Blažević (82), koji se pomirio sa Zdravkom Mamićem (58).

[video: 1196659 / ]

Dva nogometna maga posvađala su se početkom ‘90-ih kad su kupili dionice Dinama. Ta privatizacija napravljena je uz blagoslov državnog vrha, ali se pokazala neuspješnom, pa je dvojac morao otići. Nakon deprivatizacije 1994. godine Mamić i Blažević su se posvađali. Mamić je optužio Ćiru da mu je ostao dužan jer je u povratnoj kupoprodaji dobio više od njega. A Ćiro je govorio da su na suprotnim stranama.

NK Istra 1961 -Zadar | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

- Ali moram mu čestitati, i Goebbels bi mu zavidio. U nogomet se ne razumije, ali u ove stvari sa strane - da, tu je pravi ‘capo di mafia’ - rekao je tad Blažević.

Bivši suradnici, kumovi i prijatelji nisu razgovarali 20-ak godina. Nedavno su se sreli i pomirili.

- Dogodilo mu se nešto što nikom ne želim. Prišao sam mu, a Zdravko mi je rekao ‘Bio si i ostao moj učitelj’. Odgovorio sam mu: ‘Nadišao si me’ - ispričao je Ćiro.

Trener svih trenera istaknuo je kako se u 20-ak godina Mamić prema njemu ponašao kao gentleman.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL Oprostili si grijehe: Mamić nikad nije prozivao Ćiru. Trener svih trenera danas kaže da je uvijek on napadao Zdravka

- Nikad nije on mene napadao, uvijek ja njega - rekao je Ćiro. Ističe da mu Mamiću nikad nije bio neprijatelj mada mu je svašta izgovorio.

- Bio sam neprijatelj situacije da Mamić bude apsolutni gospodar svega što se događa u hrvatskom nogometu. Ipak, moram priznati da je čudo, genij koji je od Dinama stvorio klub koji je među najvećima u svijetu - rekao nam je Ćiro.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

I dok je Zdravko tom prilikom pjevao od veselja, Ćiro se nije dao nagovoriti.

- Zvali su me da pjevam. Odbio sam iako sam bolji pjevač od svih njih zajedno - kaže Ćiro.

Ćiro se nije dao na pozornicu da tamo zapjeva s Mamićem

'Zvali su me da pjevam s Mamićem, odbio sam iako sam bolji pjevač od svih njih'

Naši partneri pišu
Message