Obavijesti

Show

Komentari 6

Iranku Apameh Schönauer su proglasili novom Miss Njemačke

Iranku Apameh Schönauer su proglasili novom Miss Njemačke
5

Nakon svoje pobjede na izboru za Miss je rekla da želi 'iskoristiti vidljivost i doseg Miss Njemačke kako bi zagovarala različitost, podržavala snažne žene u svim područjima života i slavila nepokolebljivu snagu u ženama'

VIDEO

Iranka Apameh Schönauer (39) nova je Miss Njemačke. Na izbor ljepote u Njemačkoj prijavilo se oko 15 tisuća djevojaka, a u finale ih je prošlo devet. Apameh je osnivačica Shirzan mreže za potlačene žene te se zalaže za prava žena. Nakon svoje pobjede na izboru za Miss je rekla da želi 'iskoristiti vidljivost i doseg Miss Njemačke kako bi zagovarala različitost, podržavala snažne žene u svim područjima života i slavila nepokolebljivu snagu u ženama'.

Apameh je inače po zanimanju arhitektica, a s majkom je iz Irana u Njemačku pobjegla kad je imala šest godina.  Njezina pobjeda na izboru za Miss predstavlja promjenu tradicionalnih normi ljepote te povećanje inkluzivnosti. 

Hrvatica Lucija Begić pomela konkurenciju na izboru za Miss Svijeta u kategoriji 'Sport'...
Hrvatica Lucija Begić pomela konkurenciju na izboru za Miss Svijeta u kategoriji 'Sport'...

- Mislim da Njemačka treba više raširiti ruke i omogućiti nam da postanemo raznolikiji. Uvijek sam slavila Božić i svoju perzijsku Novu godinu - rekla je.

Natjecanje za Miss Njemačke je reformirano 2019. godine kako bi kandidatkinje bile raznovrsnije. Kako tvrde organizatori, više se ne ocjenjuje samo izgled, nego se ocjenjuje i karakter, kreativnost, osobni angažman ili jedinstvena priča.

Osim Apameh, koja nije rođena u Njemačkoj, u nekoliko drugih država odabrane su misice koje nisu odrasle u tim državama. Tako je za Miss Japana okrunjena Ukrajinka Karolina Shiino. Ona je rođena u Ukrajini, a u Japanu živi više od 20 godina. Karolina je tijekom svog govora na tečnom japanskom rekla da su postojale rasne barijere te da je bilo mnogo slučajeva u kojima nije bila prihvaćena te da se nada da će ljudi vidjeti dalje od njezinog izgleda.

Karolina Shiino, the winner of the Miss Japan 2024, poses with her trophy at the contest in Tokyo

Velika kontroverza se stvorila i nakon izbora za Miss Zimbabvea, na kojem je pobijedila Brooke Bruk-Jackson. Nakon izbora se manekenka našla na meti negativnih komentara zbog njene rase. Naime, Brooke je bjelkinja, što je mnogima zasmetalo te smatraju kako nije dobro da ona predstavlja Zimbabve na internacionalnom natjecanju. Nakon brojnih kritika i kontroverznog izbora za Miss, oglasila se i Brooke za ZTNPrime.

- Jedna od najvećih stvari za mene je da, neovisno o tom iz koje države dolazite, iz naprimjer afričke države, svejedno se možete prijaviti bez obzira na boju kože. Možete dolaziti iz bilo koje kulture, pozadine. Nitko vas ne bi trebao definirati po vašoj boji, izgledu ili obliku tijela - rekla je Brooke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'