Obavijesti

Show

Komentari 4

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 4. dio

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 4. dio
10

Sezona Oscara je period u kojem studiji izbacuju svoje bolje filmove, u nadi da će tako dobiti zlatne kipove. U nekoliko nastavaka predstavit ćemo 30 takvih filmova.

VIDEO

12. ‘Steve Jobs’

Danny Boyle je redatelj, a u glavnim ulogama su popularni Michael Fassbender, Kate Winslet i Seth Rogen, dok je za scenarij odgovoran Aaron Sorkin. Kad u taj miks dodamo popularnost pokojnog čelnika Applea, ne treba nikome objašnjavati što to znači.

Premda studio Universal Pictures nije osvojio neke od značajnijih Oscara u zadnjih par godina (‘Jadnici’ i ‘Frost/Nixon’), ‘Steve Jobs’ bi im bez problema mogao skinuti kamen sa srca osvajanjem zlatnog kipića.

https://www.24sata.hr/show/novi-forspan-za-steve-jobs-ekranizaciju-jobsovog-zivota-437889

11. ‘45 Years’

Kad bi se Oscari dodjeljivali isključivo prema zaslugama tj. kvaliteti izvedbe, a ne i prema popularnosti, britanska glumica Charlotte Rampling bi zasigurno predvodila u kategoriji ‘Najbolja glumica’, a Tom Courtenay, njen partner u ovoj drami, bi joj se vjerojatno pridružio u kategoriji ‘Najbolji glumac’.

Britanski redatelj Andrew Haigh je dvoje glumaca prikazao u ruralnoj sredini, na njihovu četrdeset i petu godišnjicu braka, kad pristiglo pismo probudi sjećanja na tragičan događaj iz njihove prošlosti. Kako je kritika jednoglasno proglasila film remekdjelom, možemo očekivati i statue.

VIDEO

 

10. ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’

 

Ne, ne šalimo se. Stvarno piše ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’. Naime, film ima datum izlaska postavljen u prosincu, što je za Disneyevu franšizu doslovno prvi put. Baš svi drugi dijelovi serijala su izašli u svibnju, pa je vrlo interesantno vidjeti kako jedan nastavak ‘Ratova zvijezda’ izlazi debelo u oskarovskoj sezoni.

 

No hoće li film stoga biti kandidiran u ikojoj drugoj kategoriji osim posebnih efekata ili zvuka? Znajući kako kandidatura protječe, teško.

VIDEO

9. ‘Beasts of No Nation’

 

Drama Caryja Fukunagae o užasu rata u središnjoj Africi i djeci-vojnicima će svakako privući mnoge. S Idrisom Elbom u ulozi okrutnog vojnog zapovjednika ratne postrojbe, i s temom koja je i potresna i aktualna, za očekivati je da imamo dobitnika Oscara pred nama.

 

Zanimljivo, film je prvi takav koji će biti pušten i u kina i u kućnu uporabu istovremeno. Hoće li se Netflixu isplatiti takvo kockanje još treba vidjeti.

VIDEO

8. ‘Room’

 

Irski redatelj Lenny Abrahamson (možda ga znate po njegovoj čudnoj ‘komediji’ ‘Frank’) se uhvatio ekranizacije romana Emme Donoghue - Soba.

 

Knjiga, inspirirana skandalom o Josefu Fritzlu, se bavi majkom i djetetom koji su godinama zatočeni u istoj sobi. No dok je u knjizi dijete muškog roda, u adaptaciji su rod djeteta promijenili u ženski. Koliko će utjecati na radnju i je li ta promjena uopće važna još nije jasno.

 

U sporednim ulogama se pojavljuju Joan Allen i William H. Macy, dok majku glumi Brie Larson, kojoj će ovaj film zasigurno pomoći u karijeri.

VIDEO

7. ‘I Saw the Light’

 

Čini se da je ovo desetljeće biografskih filmova. No dok je za neke filmove upitno zašto su se snimili, biografski film o Hanku Williamsu je nešto na što smo čekali predugo.

 

Tom Hiddleston glumi tu legendu country muzike, koja je nažalost umrla premlada. No premda je umro u dvadeset i devetoj godini, Williams je ostavio značajan utjecaj na modernu muziku i bio je uzor mnogim umjetnicima druge polovice dvadesetog stoljeća.

 

Na Hiddlestonu je sad velik zadatak, jer mora razveseliti i kritičare i ljubitelje tog žanra muzike. Srećom, potpora mu je Elizabeth Olsen, mlađa sestra Mary-Kate i Ashley, za koju su već prognozirane nagrade zbog te uloge.

VIDEO

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 3. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 2. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 1. dio

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst
SUPTILNO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst

Dok se cijeli svijet, a pogotovo internet, veseli Leovom prvom Oscaru i divi njegovom angažiranom govoru, neki su primjetili da je Leo 'suptilno', možda, poslao poruku Akademiji

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara
DOŠAO JE TAJ DAN

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara

I Oscar odlazi...Leonardu DiCapriju!, izgovorila je Juliane Moore. Iste sekunde, iz dvorane Dolby Theatera prolomio se gromoglasan aplauz koji nije stao gotovo cijelu minutu
Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?
TOTALNI PROMAŠAJ

Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?

Među najgore odjevenima od strane javnosti i modnih kritičara proglašene su Heidi Klum, Kate Winslet, Rooney Mara, Andra Day, Whoopie Goldberg, Lily Cole