Obavijesti

Show

Komentari 19

Ismijavali je i ponižavali, Oprah sad 'teška' čak 17 milijardi kn

Ismijavali je i ponižavali,  Oprah sad 'teška' čak 17 milijardi kn
11

Dok je studirala radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti. Već tada je bila uspješna i njen rad prepoznat, ali nije stala tu. Ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show'

VIDEO

Majka ju je napustila, otac ju je zlostavljao, silovali su je dok je bila dijete, ali sve loše stvari ostavila je iza sebe. Američka voditeljica, glumica i filmska producentica Oprah Winfrey danas slavi 66. rođendan.

Big Pictures/Pixsell

Oprah je imala zaista loše djetinjstvo. Bilo joj je tek 14 kada je zatrudnjela, a potom imala i spontani pobačaj. Odrasla je u siromašnim uvjetima, ali unatoč svemu postala je jedna od najslavnijih ljudi na svijetu. Iako su ju mnogi ismijavali i ponižavali, nije dopustila da ju to obeshrabri. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:33

Dok je studirala radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti i emisije. Već tada je bila uspješna i njezin rad prepoznata, ali nije stala tu. Zbog poticaja otišla je u Chicago voditi jutarnju emisiju, a ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show' koja je bila prva po gledanosti. 

Gostovale su zvijezde poput Michaela Jacksona i Nelsona Mandele, a emisija se prikazivala na čak 120 kanala, a pratilo ju je deset milijuna ljudi. 

'Silovana sam više puta s 19 godina. Imam PTSP i trpim bol'
'Silovana sam više puta s 19 godina. Imam PTSP i trpim bol'

Oprah je dobila kritike da je previše orijentirana prema tabloidima, pa je promijenila sadržaj emisije. Uključila je društvena pitanja, duhovitost, meditaciju, pitanja geopolitike... Mnogi tvrde da je upravo njezin doprinos u kampanji Baracka Obame donio mu pobjedu. 
Uz sve ovo, Oprah je glumila u filmovima, poput 'Boja purpura' Stevena Spielberga. Osnivačica je dva magazina, a ima i svoj klub knjiga 'Oprah's Book'. 

The 75th Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles

Iako se kaže da slava mijenja ljude, kod Oprah nije taj slučaj. Rangirana je u 50 najvelikodušnijih Amerikanaca, a do 2012. poklonila je 400 milijuna dolara u obrazovne svrhe i 400 stipendija za fakultet u Atlanti. Inače, Oprah je 'teška' 17 milijardi kuna ( oko 2,6 milijardi dolara).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina