Show

Komentari 19

Ismijavali je i ponižavali, Oprah sad 'teška' čak 17 milijardi kn

Ismijavali je i ponižavali,  Oprah sad 'teška' čak 17 milijardi kn

Dok je studirala radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti. Već tada je bila uspješna i njen rad prepoznat, ali nije stala tu. Ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show'

Majka ju je napustila, otac ju je zlostavljao, silovali su je dok je bila dijete, ali sve loše stvari ostavila je iza sebe. Američka voditeljica, glumica i filmska producentica Oprah Winfrey danas slavi 66. rođendan.

Big Pictures/Pixsell

Oprah je imala zaista loše djetinjstvo. Bilo joj je tek 14 kada je zatrudnjela, a potom imala i spontani pobačaj. Odrasla je u siromašnim uvjetima, ali unatoč svemu postala je jedna od najslavnijih ljudi na svijetu. Iako su ju mnogi ismijavali i ponižavali, nije dopustila da ju to obeshrabri. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dok je studirala radila je u televizijskoj ustanovi u Nashvilleu. Kada se preselila u Baltimore, vodila je vijesti i emisije. Već tada je bila uspješna i njezin rad prepoznata, ali nije stala tu. Zbog poticaja otišla je u Chicago voditi jutarnju emisiju, a ubrzo je dobila vlastitu emisiju 'Oprah Show' koja je bila prva po gledanosti. 

Gostovale su zvijezde poput Michaela Jacksona i Nelsona Mandele, a emisija se prikazivala na čak 120 kanala, a pratilo ju je deset milijuna ljudi. 

Oprah je dobila kritike da je previše orijentirana prema tabloidima, pa je promijenila sadržaj emisije. Uključila je društvena pitanja, duhovitost, meditaciju, pitanja geopolitike... Mnogi tvrde da je upravo njezin doprinos u kampanji Baracka Obame donio mu pobjedu. 
Uz sve ovo, Oprah je glumila u filmovima, poput 'Boja purpura' Stevena Spielberga. Osnivačica je dva magazina, a ima i svoj klub knjiga 'Oprah's Book'. 

The 75th Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles

Iako se kaže da slava mijenja ljude, kod Oprah nije taj slučaj. Rangirana je u 50 najvelikodušnijih Amerikanaca, a do 2012. poklonila je 400 milijuna dolara u obrazovne svrhe i 400 stipendija za fakultet u Atlanti. Inače, Oprah je 'teška' 17 milijardi kuna ( oko 2,6 milijardi dolara).

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci