Obavijesti

Show

Komentari 14

Ispao zbog pitanja o ljubimcu u britanskoj vladi. Biste li znali?

Ispao zbog pitanja o ljubimcu u britanskoj vladi. Biste li znali?
6

Matej je rekao kako je Larry koji je u britanskoj vladi 'ispratio' Davida Camerona i Theresu May, a 'dočekao' Borisa Johnsona - pas, no riječ je o mačku

VIDEO

Od natjecatelja Mladena Rakića, koji je pohod na milijun nastavio iz prošle emisije game showa, uspješniji u ovotjednu izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš?', čiju je publiku nedavno zamijenio džoker 'Tri znalca', bio je vlasnik 'najbržega prsta' Matej Pavlinić. Matej je stigao do pitanja za 64.000 kuna.

No krenimo redom. 'Milijunaša' je, dakle, otvorio Mladen odgovarajući za 2.000 kuna te s džokerima 'Zovi' i 'Pola-pola' na raspolaganju. Istrijan sa zagrebačkom adresom i diplomom inženjera elektrotehnike nakon dva točna odgovora telefonski je zatražio pomoć na povijesnom pitanju za 8.000 kuna. Nije znao je li Slovačka, Sovjetski Savez, Njemačka ili Litva država koja je 17. rujna 1939. napala Poljsku.

- Sovjetski Savez - rekao je džoker davši točan odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

No već na pitanju za dvostruko viši iznos Mladenu je bila potrebna i posljednja neiskorištena pomoć. Naime, muke mu je zadalo pitanje o nadimku koji su istarskom naselju Draguću nadjenuli mediji. Iako je priznao kako za nadimak nije čuo, mislio je da bi on mogao biti Mount Rushmore. Međutim, među prepolovljenim ponuđenim odgovorima našli su se istarski Hollywood i istarski Las Vegas.

- Gađat ću - izjavio je natjecatelj rekavši Hollywood.

Na Tarikov upit o logici koja ga je dovela do toga zaključka ustvrdio je da ga je povezao s doslovnim prijevodom – sveta šuma. Iako je pogodio odgovor, prijevod nije imao nikakve veze u odabiru nadimka već, pojasnio mu je voditelj, činjenica da su spomenutim naseljem za potrebe snimanja filmova i televizijskih serija prodefilirali neki od poznatih svjetskih glumaca.

Marko osvojio 32.000 kuna, a mladi znalci i dalje bez greške
Marko osvojio 32.000 kuna, a mladi znalci i dalje bez greške

Za prelazak drugoga praga na red je došlo sportsko pitanje. Tko se može pohvaliti da je bio na prvom mjestu ATP ljestvice i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima? Ilie NăstaseIvan Lendl, John McEnroe ili pak Mats Wilander?

Pomoći više nije bilo pa je ponovno odlučio zaigrati na kartu sreće i pogađati. Odabrao je ime Matsa Wilandera te kviz napustio s 1000 kuna. Zanimljivo je i da su znalci u razgovoru s Tarikom dali tri različita odgovora ne dotakavši se pritom Mladenova odabira. Da je riječ o McEnroeu znao je Ivan Jurić.

Iznenadio gledatelje: Iskoristio džokera već na trećem pitanju
Iznenadio gledatelje: Iskoristio džokera već na trećem pitanju

Od četvorice kandidata koji su igrom 'Najbrži prst' imali priliku sjesti u vrući stolac i oboružani znanjem i/ili srećom krenuti u osvajanje milijuna, najbrže je rimske brojke od najveće do najmanje poredao spomenuti Matej Pavlinić. Taj je student kemije iz Zagreba i strastveni pub kvizaš prvoga džokera, 'Pola-pola', iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Ono se odnosilo na kemijski element koji čini više od 70 posto mase današnjega Sunca. Ponuđeni odgovori bili su helij, fosfor, sumpor i vodik, a primjenom džokera ostali su helij i vodik.

- Neka bude vodik - izjasnio se Matej i krenuo na osvajanje 16.000 kuna.

Dočekalo ga je nogometno pitanje i neminovan poziv. Džoker je bio nesiguran. Rekao je da su možda Pletikosa i Ćorluka naši nogometaši bili suigrači u čak tri kluba.

- Neka se znalci onda izjasne - kazao je Matej izabravši Brunu jer su sva trojica podigla ruku.

Bruno je uz kraću argumentaciju odgovorio kako je riječ ipak o Ćorluki i Modriću te Mateju osigurao otvaranje pitanja za prelazak drugoga praga.

Natjecatelj je prešao prag znajući tko je obnašao dužnost bana u doba kralja Petra Krešimira IV., ali muke po životinjskom ljubimcu u britanskoj vladi stajale su ga dodatnih 32.000 kuna. Matej je, naime, rekao kako je Larry koji je u britanskoj vladi 'ispratio' Davida Camerona i Theresu May, a 'dočekao' Borisa Johnsona - pas, no riječ je o mačku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju