Show

Komentari 0

Ispraćaj Milke Babović bit će uz obitelj, bliske prijatelje i kolege

Ispraćaj Milke Babović bit će uz obitelj, bliske prijatelje i kolege

Sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama, ali i poštujući želje pokojnice i njezine obitelji, bit će ukupno tek 25 ljudi. Obitelj, najbliži prijatelji i suradnici, a kratko će govoriti njezini kolege

Posljednji ispraćaj Milke Babović, bivše atletičarke i televizijske novinarke bit će u ponedjeljak, 4. siječnja 2021. godine, u 12.40 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu, prenosi Jutarnji list. Babović je preminula prošle subote u 93. godini. 

Sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama, ali i poštujući želje pokojnice i njezine obitelji, bit će ukupno tek 25 ljudi. Obitelj, najbliži prijatelji i suradnici, a kratko će govoriti Morana Paliković Gruden (HOO), Aleksandar Stanković (HRT) i Jura Ozmec (HZSN). 

Podsjetimo, zbog zdravstvenih tegoba Milka Babović bila je hospitalizirana prije dva i pol mjeseca, a kasnije je bila zaražena i korona virusom. Samo dan nakon rođendana, 28. listopada, bila je prebačena u Kliničku bolnicu Dubrava, a s obzirom na godište spadala je u najrizičniju skupinu. 

Milka Babović rođena je 27. listopada 1928. u Skopju, a u Zagrebu je živjela od 1948. godine gdje je studirala kemiju na Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj, hrvatski i njemački jezik. Govorila je engleski i njemački, služila se francuskim i ruskim. Emotivno je i s puno ljubavlju desetljećima komentirala svijet sporta. Uz njezin topao glas odrastale su generacije, a nakon što je otišla u mirovinu prijenosi umjetničkog klizanja više nikada nisu bili isti.

Najčitaniji članci