Obavijesti

Show

Komentari 18

Ivan je odustao na pitanju o igranim filmovima za 125 tisuća kuna: Znate li vi točan odgovor?

Ivan je odustao na pitanju o igranim filmovima za 125 tisuća kuna: Znate li vi točan odgovor?
5

Koji se film ne bi mogao nazvati jednim od najzagrebačkijih igranih filmova u našoj kinematografiji, glasilo je pitanje za 125 tisuća kuna. Ne okreći se sine, Ponedjeljak ili utorak, Deveti krug ili Signali nad gradom?

VIDEO

Ivan Kraljević, prevoditelj i izdavač iz Zagreba, odustao je na filmskom pitanju za 125 tisuća kuna. Nije znao je li 'Ne okreći se sine', 'Ponedjeljak ili utorak', 'Deveti krug' ili 'Signali nad gradom', film koji se ne bi mogao nazvati jednim od najzagrebačkijih igranih filmova naše kinematografije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Nakon odustajanja ustvrdio je da bi odgovorio Deveti krug, no dugometražni uradak koji se ne bi mogao nazvati najzagrebačkijim domaćim kinematografskim ostvarenjem nosi naziv Signali nad gradom. Snimljen je prema istinitim događajima koji su se zbili u Karlovcu, a riječ je o akciji spašavanja kasnijega zagrebačkoga gradonačelnika Većeslava Holjevca, piše HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sljedeći je u 'vrući' stolac, pobjedom u igri 'Najbrži prst', sjeo pomorac Edi Padovan iz Vela Luke. Igrao je hrabro i samouvjereno, a prvoga džokera, znalce, zatrebao je na pitanju za 64.000 kuna. Nije znao koji je drugi naziv za kunovinu, porez koji se plaćao u kuninim kožama. Arbadiga, dimnica, gornica ili marturina?

Javio se samo Ivan, kojemu je marturina najviše 'zvonila', usto rekavši kako se nada da će upravo taj odgovor Ediju donijeti 64.000 kuna. Ivan je bio u pravu.

Na idućem sportskom pitanju natjecatelj je iskoristio džoker 'pola-pola' ne bi li došao do odgovora koliko su Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji Federer, Nadal i Đoković osvojili od Wimbledona 2003. do Wimbledona 2021. godine. Ponudu je sačinjavalo 63 posto, 73 posto, 83 posto te 93 posto. Upotrijebljenim džokerom iz sužena izbora ispali su 63 i 93 posto, a Ediju je odluka o preuzimanju rizika i odabranu odgovoru 83 posto pružila priliku otvoriti pitanje za četvrt milijuna kuna.

Na njemu je prije odustajanja iskoristio i posljednjega džokera - 'zovi'. Upitao ga je zna li čiji je sin bio sudionik Trojanskoga rata. Je li riječ o Ahilejevu sinu, sinu Menelajeva, Odisejevu ili pak Agamemnonovu sinu. Nije prihvatio džokerovo nesigurno mišljenja kako bi posrijedi mogao biti sin Agamemnona. Nakon odustajanja Edi bi se, istaknuo je, opredijelio za Ahilejeva sina i upravo je sin ahejskoga junaka Ahileja, Neoptolem, točan odgovor.

Krešimir Štimac, prvostupnik računarstva iz Zagreba, a od prošle godine ponovno student i to Filozofskog fakulteta, bio je posljednji večerašnji natjecatelj koji je do kraja popularna kviza odgovorio na pet pitanja te osvojio iznos prvoga praga bez iskorištena džokera. Stoga ćemo Krešimira gledati u sljedećem izdanju kviza.

GLEDAJTE NAŠU NOVU SERIJU 'BUKI I TARIK' OD 12 SATI:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju