Obavijesti

Show

Komentari 25

Ivana Banfić javila se iz auta: 'Vrte mi se bolne scene po glavi'

Ivana Banfić javila se iz auta: 'Vrte mi se bolne scene po glavi'
4

Imam potrebu podijeliti svoju bol, traumu i strah. Sigurno nas je puno u ovakvom stanju. Budimo jedni drugima svjetlo i snaga, govori pjevačica

Pjevačica Ivana Banfić (51) sa suprugom i sinom živi u Staroj Drenčini, nedaleko od Petrinje i epicentra nekolicine snažnih potresa koji su pogodili središnju Hrvatsku ovog tjedna. Sada se pratiteljima javila iz automobila u kojemu provodi vrijeme jer se ne može vratiti u kuću.

POGLEDAJTE VIDEO: Posveta za sve stradale u potresu

Pokretanje videa ...

Posveta za sve stradale u potresu 02:01

- Ljudi dragi, kako ste? Ja sjedim u autu ispred kuće, pokrila se dekama i 'čubim'. Tresem se na svaki šušanj, šum, ne mogu biti u kući i u zatvorenom prostoru, u tijelu mi je potres, svaka stanica je u strahu ali onom iskonskom strahu, traumi koja je proživljena. Mentalno mi je sve jasno, ali tijelo je prepadnuto - započela je Ivana opis uz fotografiju iz automobila.

Pjevačica kaže kako se trudi biti pozitivna i da je zahvalna što je živa.

- Suosjećam sa svima koji su prošli lošije od mene, suze mi klize niz obraze. To što se srušilo u našem domu i seoskoj idili, nema veze, popravit će se. Ostaje taj strašan osjećaj i scene mi se vrte, proživljene i bolne. Trenutak udara, lomljave, onog užasnog zvuka, mene i djeteta kako letimo iz kuće, mog pokušaja da trčim, a tlo pod nogama me baca kao bespomoćnu loptu, mog puzanja do bilo koje sigurnosti, auta uz koji sam uspjela leći, pokriti svojim tijelom sina i mislima samo da njega spasim, nije me briga što će viti sa mnom, tla u valovima kao da sam na oceanu - opisuje Ivana trenutak potresa magnitude 6.2. 

Sa sinom se odvezla do prve livade bez kuća i drveća. Na trenutak je, kaže, prestala disati i pomislila je da umire pred djetetom.

'Ne spavam, u šoku sam, bojim se i molim da se više ne ponovi'
'Ne spavam, u šoku sam, bojim se i molim da se više ne ponovi'

- Muž me vratio među žive, svojom pribranošću i hrabrosti. Hvala ti ljubavi. Budi pozitivna, misli pozitivno, govore mi... Jesam uvijek bila i bit ću. Ovo je nešto što ne mogu kontrolirati. Molim se za sve ljude koji su u boli i strahu. Dijelim ovo s vama jer mi je tako lakše, nekako nisam sama. Dijelila sam sve predivne trenutke i najljepša svoja izdanja, sve nove pjesme i hitove. Imam potrebu podijeliti svoju bol, traumu i strah. Sigurno nas je puno u ovakvom stanju. Budimo jedni drugima svjetlo i snaga - za kraj je rekla Ivana.