Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Ivana: Moj Điđi nije mogao pričati, pustio bi suzu...

Uz dirigenta Vjekoslava Šuteja je na njegovom odlasku bila žena Ivana. Njegovo dvoje mlađe djece tatu su posljednji put vidjeli u listopadu

24sata
Foto: 24sata
5 komentara

Ema (6) i Nikša (3) Šutej u srijedu nisu bili na tatinom sprovodu jer ih je mama Ivana (34) htjela poštedjeti tuge i boli. Sama će ih odvesti na groblje Mirogoj da vide gdje njihov tata spava ispod cvijeća. Vjekoslav Šutej (58) u kolovozu prošle godine obolio je od akutne mijeloične leukemije. Dva puta liječnici su mu presadili koštanu srž, no dirigent je 2. prosinca izgubio bitku za život. Najmlađa djeca Điđija su posljednji put vidjela početkom listopada, prikovanog uz bolnički krevet.
- Stalno im se osmjehivao i gledao ih s ljubavi, a Ema i Nikša mahali su mu kroz staklo, slali puse i vikali da je opet ćelav, kazala je Ivana za Gloriju. Bojala se da djeca od nekog drugog ne saznaju da je njihov tata umro pa je odjurila po njih u vrtić.
- Ema je tri dana plakala, a Nikša je kazao da ne želi da ga tata samo gleda s neba. Za Svetog Nikolu gledao je kroz prozor u nebo i tražio tatu, otkrila je Ivana. Uz nju je cijelo vrijeme bila Alemka (29), Vjekoslavova kćer iz prvog braka. Donosila mu je CD-e, a u bolnici je najviše volio slušati svog dobrog prijatelja, Talijana Lea Nuccija. Iako nije mogao govoriti i micati se, bio je svjestan okoline, svako malo iz oka bi mu skliznula suza. Supruga Ivana bila je uz njega dok je umirao, držala ga je za ruku i gledala kako mu se broj otkucaja srca smanjuje i crta na ekranu postaje ravna. Mami je poslala poruku da Điđija više nema. Zbog djece se neće prepustiti tuzi. Već u ponedjeljak vraća se na posao. Srce joj je prepuno prekrasnih uspomena na preminulog supruga.
- Za moj 34. rođendan iz bolnice mi je na kućnu adresu poslao 34 ruže. Volio je iznenađenja, prisjetila se Ivana.

Naši partneri pišu
Message