Obavijesti

Show

Komentari 5

Ivica Propadalo o novoj statui Porina: Imat će retro izgled

Ivica Propadalo o novoj statui Porina: Imat će retro izgled
4

Ove smo se godine odlučili za čisti minimalizam što znači da ćemo statuu izraditi od čistog prozirnog kristala bez ikakve boje i intervencije, kaže dizajner statue

VIDEO

Uoči 22. dodjele glazbene nagrade Porin koja će ove godine biti u splitskoj Spaladium Areni 6. ožujka, organizatori su u suradnji s Ivicom Propadalom (65) odlučili promijeniti izgled statue.

- Ove smo se godine odlučili za čisti minimalizam što znači da ćemo statuu izraditi od čistog prozirnog kristala bez ikakve boje i intervencije što će Porinu dati retro izgled - kaže Propadalo. 

Sam oblik statue nikada se nije mijenjao pa tako ni ova godina nije iznimka. Mijenjali su se, kako kaže Propadalo, materijali i boje kristala. 

Rogaška

- Od materijala smo najčešće upotrebljavali kristal kojem smo dodavali materijale poput platine i zlata. Nekoliko godina Porin je bio izrađen od bračkog kamena - objašnjava umjetnik zaslužan za dizajn same statue.

Sam proces izrade Porina zaista je zahtjevan i dugotrajan. Kipići se lijevaju u metalne kalupe i dugotrajno hlade u posebnim pećima, kako ne bi pucali. Nakon nekoliko dana hlađenja odlaze na poliranje i daljnju doradu. Svaki kipić je ručno rađen i kao takav je unikatan. Za izradu 40 komada potrebno je otprilike mjesec dana.

- Teško mi je izdvojiti jedan Porin koji mi je najdraži, no da moram birati izbor bi pao na onaj izrađen za 20. godišnjicu, crni s dodatkom platine koji je ujedno i 'najrockerskiji' - kaže Propadalo.

Prve tri godine kipić se jako razlikovao od ovog današnjeg. Doživio je veliku transformaciju i redizajniran je zbog promijenjenih vlasničkih odnosa. Istu sudbinu je doživio i logo, koji je također Propadalovo djelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...