Obavijesti

Show

Komentari 55

Iz bijede na crveni tepih u Cannesu: Oliverin novi početak

Iz bijede na crveni tepih u Cannesu: Oliverin novi početak
1

YU SEKS BOMBA Glumica pred kojom je klečao i Salvador Dali živi kao podstanarka, jedva plaća režije, a spas vidi u Cannesu. Vjeruje da je taj posjet početak velikih promjena

VIDEO

Osim u Cannesu, u programu Cannes Clasic, 'Skupljači perja' prikazat će se i u svim kinodvoranama Francuske, a ja već imam dogovorene koncerte u Parizu, rekla nam je Olivera Katarina (77).

Beogradska glumica i pjevačica okreće novu stranicu. U Cannes putuje danas i vjeruje da je taj posjet početak tih promjena. Veselje remeti tek spoznaja da njezini kolege iz filma, Bekim Fehmiu i Velimir Bata Živojinović, ne mogu vidjeti ponovni uspjeh filma. 

Družila se Brigitte Bardot

Olivera je bila velika zvijezda 70-ih i 80-ih godina. Jugoslavenski film o životu Roma 1967. joj je donio svjetsku slavu. U Cannesu se tada družila s Brigitte Bardot (82) i ostalom svjetskom kremom. RAI ju je proglasio originalnim glasom Mediterana. U pariškoj Olympiji imala je 72 uzastopna koncerta. Na jednom od njih pred njom je klečao Salvador Dali. Nakon takvih uspjeha u bivšoj je državi pala u nemilost i dobila otkaz u beogradskom Narodnom pozorištu.

Osvojila svijet: Katarina je bila jedna od najljepših glumica bivše zemlje, pred njom je klečao i Salvador Dali

- I danas mi je nije jasno zašto sam nekome smetala. To nije bilo godinu ili dvije nego tri desetljeća. Preživljavala sam tako da sam pjevala i snimala filmove većinom u inozemstvu - kaže Katarina.

Godinama već ništa nije snimila, a pjeva tek povremeno. Da bi preživjela, prodala je i stan i namještaj. Danas živi kao podstanarka. Nedavno je dobila nacionalnu mirovinu, no ona je, kaže, dovoljna tek da pokrije najamninu i režije.

Ni za sina nije bilo posla

Pjevačka diva imala je dva braka. Prvi s piscem Vukom Vučom, a drugi s Miladinom Šakićem, nekadašnjim političarom. Drugi suprug joj je poginuo u prometnoj nesreći samo sedam mjeseci nakon rođenja sina Maneta (46).

- Cijeli svijet mi se srušio, bila sam prepuštena sama sebi. Nastavila sam raditi kako bih podigla sina. Samo ja znam kako mi je bilo, ali bila sam dostojanstvena i u najvećoj bijedi - rekla je Katarina.

Jedna je mama: Katarina je svaki novčić stavljala na stranu za školovanje sina Maneta u Madridu

Puno je radila da može plaćati njegov studij slikarstva u Madridu. Danas se ponosi jedincem, koji je ugledni slikar i živi u New Yorku.

- Puno mi pomaže. Da nema njega, u Beogradu ne bih mogla preživjeti. Obrazovan je, govori desetak jezika, a ni on nije mogao raditi u Beogradu. Odnos prema meni preslikao se i na njega. Zato je i otišao u New York. Često razmišljam da se i ja odselim k njemu - rekla je Katarina. 

Donedavno je tugu liječila velikim količinama hrane, pa se udebljala. Sad ističe da želi smršavjeti. Priželjkuje si i unuke, iako Mane, kaže, još ne pokazuje želju da se oženi.

Gospodin teške ruke: Bekim se dugo ispričavao Katarini jer joj je u filmu opalio prejaku pljusku

- Želim dočekati da postanem baka. I srce i dušu bih im dala, rado ih čuvala - kaže Olivera. Veseli je da ju publika nije zaboravila. Kaže da su Francuzi uvijek bili divni prema njoj, a voljeli su je i u Zagrebu.

- Ponudili su mi da krenem na turneju po Kanadi i naglasili da bi se lako mogla proširiti i na Ameriku. Pristala sam i jedva čekam - kaže Olivera.

Nakon tragedije s drugim suprugom imala je udvarače, ali ni zbog jednog joj, kako kaže, srce nije brže zalupalo.

- Da sam našla ljubav, ne bih bila sama. No ovo mi je draže od polovičnih veza - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega