Obavijesti

Show

Komentari 45

Iz Malezije izvukao pet milijardi dolara: Hodao s Mirandom Kerr, s DiCaprijem ludovao u Vegasu

Iz Malezije izvukao pet milijardi dolara: Hodao s Mirandom Kerr, s DiCaprijem ludovao u Vegasu
6

Low Taek Jho rođen je 1981. godine u dobrostojećoj malezijskoj obitelji. U Londonu se sprijateljio sa sinom premijera Malezije, s kojim je iz države izvukao milijarde dolara. Još uvijek je u bijegu od zakona...

VIDEO

Noću, kad se spremamo za spavanje, često po glavi vrtimo razne nemoguće scenarije. Neki maštaju da uživaju u društvu najzgodnijih manekenki, drugi razmišljaju o bogatstvu, treći o slavi i pjevačkoj karijeri... A junak naše priče Jho Low (38) odlučio je sve te maštarije sebi ispuniti.

Iako za njega vjerojatno niste čuli, riječ je o gospodinu koji se krije iza jednog od najvećih svjetskih gospodarskih skandala u povijesti. Konzervativne procjene govore kako je iz raznih fondova izvukao oko 900 milijuna dolara, dok neki smatraju kako je izvukao oko pet milijardi dolara. No krenimo od početka...

10th Annual Keep A Child Alive Black Ball

Low Taek Jho rođen je 1981. godine u dobrostojećoj malezijskoj obitelji. Kako bi mu pružili što bolje obrazovanje, jer lova im nije bila problem, roditelji su ga poslali u elitnu londonsku srednju školu Harrow, koju je pohađao i Winston Churchill. Tamo se upoznao s ostalom bogatom djecom iz cijelog svijeta, a ubrzo se sprijateljio s Rizom Azizom, još jednim Malezijcem u Londonu. To prijateljstvo se kasnije pokazalo ključnim za sve njegove ‘poslovne uspjehe’. Naime, Riza je posvojeni sin bivšeg malezijskog premijera Najiba Razaka. Kad je ovaj 2009. godine došao na vlast, jedna od prvih stvari koje je napravio bilo je osnivanje fonda “1MDB”, iz kojeg se novac trebao koristiti za promidžbu Malezije po svijetu. No gospon premijer, uz pomoć Jho Lowa, koristio ga je kao privatni bankomat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tajna veza moćnika i estrade: U 'Klubu' se tamburalo do jutra, a Gazda sve plaćao tuđim novcem
Tajna veza moćnika i estrade: U 'Klubu' se tamburalo do jutra, a Gazda sve plaćao tuđim novcem

Premijer Razak izvlačio je novac kako je htio, ali to je radio s dozom suptilnosti, za razliku od Jhoa. Ovaj bucmasti biznismen odlučio je kako će njegovi prijatelji postati samo ljudi s holivudske A liste. Pa ih je krenuo impresionirati. Kupio je nekoliko djela Van Gogha i Moneta, Lindsay Lohan je za rođendan poslao šampanjaca u vrijednosti 50.000 dolara, Kim Kardashian je poklonio Ferrarija od 325.000 dolara, u Vegasu je iznajmio cijeli klub kako bi on i Leonardo DiCaprio mogli tulumariti s 20 Playboyevih zečica... 

- On i Leo bacali su žetone za poker u vrijednosti od 5000 dolara po podu dok su se djevojke hrvale za njih - ispričao je jedan od sudionika bizarne zabave.

Ubrzo se svijetom poznatih raširila priča o super-bogatom Azijcu koji pravi najluđe zabave. Prozvala su ga i “Azijski Gatsby”, a njegove zabave postale su, kako bi rekao Barney iz “Kako sam upoznao vašu majku” - legendarne. Za svoj 31. rođendan navodno je iskeširao, pisao je NY Post, pet milijuna dolara. Na zabavu su stigli Bradley Cooper, Alicia Keys, Benicio Del Toro, Kim Kardashian, Paris Hilton, Tobey Maguire... A da se ovi poznati dobro zabave, pobrinuli su se drugi poznati. Nastupali su Kanye West, Ludacris, Jamie Foxx, dok je Britney Spears iskočila iz torte. 

Svima njima predstavio se kao uspješni biznismen, dijelu njih je financirao albume, davao im je novac za filmove, a oni nisu ništa sumnjali. Zapravo nisu razmišljali odakle mu toliki novac. Bitno da ga njima daje. Samo u “Vuka s Wall streeta” uložio je ‘svojih’ 100 milijuna dolara. U jednoj od svojih najluđih epizoda Jho je podignuo Boeing 747, napunio ga s 40 manekenki i alkoholom i iz New Yorka krenuo u Australiju. Tamo je partijao nekoliko dana i privukao pažnju tamošnjih medija. No ubrzo mu je ta silna pažnja prisjela.

Glazbenici su pjevali kako je Ivo dirigirao, 'držao' je pola estrade
Glazbenici su pjevali kako je Ivo dirigirao, 'držao' je pola estrade

Upao je na radar obavještajnih agencija koje su krenule češljati njegovo sumnjivo poslovanje. Jer podrijetlo tolikog silnog novca i svih tih nekretnina nikako nije mogao dokazati. Primjera radi, njegova bivša djevojka, Miranda Kerr (da, ta Miranda Kerr) morala je američkoj vladi predati nakit koji joj je Jho poklonio jer je navodno bio ukraden. Vrijedio je osam milijuna dolara. A za Jhoa je to sitnica.

2011 Victoria

Kako je u Maleziji slabila moć Najiba Razak, koji je izgubio izbore 2018 godine, a danas zbog ovog skandala služi 12 godina zatvorske kazne, tako je i Jho postao prvi persona non grata, a onda i bjegunac. I to uspješan bjegunac. Jer i danas se skriva od policije. A za njim je raspisana tjeralica u Maleziji, Singapuru i SAD-u. Navodno se skriva u Kini, gdje uživa i troši svoje bogatstvo, iako kineske vlasti tu informaciju negiraju. 

- Neću se predati jer moja presuda je već napisana. Ne vjerujem da bi igdje imao pošteno suđenje. Ovo je sve jedan veliki politički proces protiv mene jer sam podržavao našeg bivšeg premijera - rekao je Jho u jednom od svojih posljednjih obraćanja. Kasnije se doznalo i kako je nekako nabavio ciparsku putovnicu, a šuška se da pod lažnim imenom putuje po svijetu. Sve one zvijezde koje su od njega rado uzimale novac i častile se na njegovim zabavama su ga zaboravile. Kao da nije postojao. Ako ništa, uvijek će mu ostati sjećanja na lude noći..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'