Obavijesti

Show

Komentari 75

Izbacivač: Žene su agresivnije i gore, one izazivaju frku u klubu

Izbacivač: Žene su agresivnije i gore, one izazivaju frku u klubu
2

Dugogodišnji redar zagrebačkog kluba 'The Best' rekao je kako se ne sjeća kad se zadnji put potukao, nekad je to bilo puno češće. Kaže da neće još u mirovinu

VIDEO

U velikom istraživačkom serijalu 24sata otkrivamo sve tajne noćnog života u Hrvatskoj. Kako napraviti profitabilan lokal, koliko se može zaraditi, koliki su honorari za pjevače, kako se nose s inspekcijama i policijom otkrili su nam vlasnici naših najpoznatijih klubova. 

- To je surova borba za opstanak. Za otvoriti klub od 500 kvadrata, bez ikakvog programa i zaposlenika, treba vam minimalno milijun eura - rekao nam je poznati zagrebački ugostitelj Nenad Šepak. Dok su se u Saloonu okupljale poznate face i partijale do jutra, na drugom kraju grada, tamo negdje na izlasku, nicala je nešto drugačija priča.

Noćni klub “Kod Mome” često je bio posljednja postaja u izlascima Zagrepčana i onih iz okolnih mjesta, a vlasnik Momčilo Jović za potrebe kluba nabavio je vuka, zbog čega su dolazili i oni nezainteresirani za ovu vrstu glazbe. I trik s vukom je upalio, a “Kod Mome” se “hodočasti” i 35 godina kasnije. Tu je i druga strana priče, ona inspektora i Porezne uprave, koji gazde love u prekršajima. Od 188 klubova, koliko ih se nadziralo od početka 2019. do kraja rujna, kod njih 127, dakle više od dvije trećine, utvrđene su nepravilnosti.

Nabildani dvometraši kojima ni kosa ne smije remetiti ravnotežu vratnih mišića, crni kožnjaci pod kojima vješalice pucaju i pogled ispod obrva - asocijacije su na spomen klupskih izbacivača. Kad zamru svjetla zagrebačkih ulica i ožive reflektori pozornica, oni otvaraju vrata noćnog života. Jedan od dugogodišnjih redara jedne od najpoznatijih zagrebačkih diskoteka - The Best - koja se othrvala svim glazbenim i poreznim mijenama, otkriva nam što se događa u gradu dok mladi vladaju.

nocni klubovi

- Nekad smo rješavali poluozbiljne probleme, a ono što danas imamo kao ‘situacije’ zapravo su kamilica naspram onoga što je bilo, kako mnogi vole reći, u ‘Sanaderovo vrijeme’. Naravno, to ne spominjem zbog politike nego godina za koje se veže to razdoblje - priča nam Bestov zaštitar, koji je ondje više od desetljeća.

- Stvari su se u zadnjih 15-ak godina uvelike promijenile. Današnje generacije su kudikamo pristojnije i manje agresivne od onih kojih se sjećam s početka karijere – priča redar, koji se tim poslom, kako kaže, počeo baviti sasvim slučajno.

- Sve je to stvar okolnosti. Čujte, s malo sporta i poznanstava eto mene pred Bestom godinama - rekao je.

Vladari noćnog života: Fešte su s njima trajale sve do jutra
Vladari noćnog života: Fešte su s njima trajale sve do jutra

Na pitanje je li to toliko unosan posao pa se zadržao, ili postoji neki drugi razlog zbog kojeg Hrvatsku nije zamijenio nekom drugom zemljom, kaže nasmijano:

- U Hrvatskoj ništa nije profitabilno osim politike. Što da vam kažem, nisam obdaren ludom pameću. Zbog čega su današnji muškarci kamilica naspram starijih generacija? Današnji muškarci su postali globalno osvješteniji. Prije su se dokazivali šakama i na silu pokušavali zadobiti strahopoštovanje. Danas to nije na cijeni - kaže nam.

Hajdukovci su imali više žena nego para, a balerine popuste...
Hajdukovci su imali više žena nego para, a balerine popuste...

Vjeruje da su za takve velike umne promjene kod muškaraca i žena zaslužne društvene mreže, kojih prije nije bilo.

- Muškarci se danas više bildaju, no samo u svrhu fotografiranja. Tako da ove promjene možemo svesti u jednu rečenicu koja bi glasila: ‘Prije su se tukli, a sad se slikaju’ - rekao je.

No da ne ispadne kako su trebali reagirati i raditi reda samo zbog muškaraca.

- Danas su žene puno gore i agresivnije. Ne sjećam se kad je zadnji put frka izbila zbog žene, ali se itekako sjećam kad su je izazvale i u njoj sudjelovale žene. No kad se sve zbroji i oduzme, redarstvo je u gradu postalo gospodski posao - rekao je.

Naravno, uz drastičnu promjenu ponašanja gostiju kroz godine, promijenila se i glazba u kojoj se danas uživa.

- Jao, da, to je velika promjena. Prije su puštali dance i zabavnu glazbu, a danas najviše puštaju trap-cajke i čini mi se da će se taj trend održati dulje negoli su se neki nadali – dodao je.

Otkad čuva vrata Besta, ondje su prodefilirale mnoge estradne zvijezde.

- Znate da vam u duhu našeg poslovanja ne mogu o imenima, no općenito govoreći, nemaju neke prohtjeve. Uglavnom se sve svodi na zahtjeve tehničke prirode, tako da se to sve podesi unaprijed i nema problema - kaže redar.

Gazda 'Kod Mome': Bio sam prvi i jedini šef Nikici Jelaviću
Gazda 'Kod Mome': Bio sam prvi i jedini šef Nikici Jelaviću

A kako na poslu, čini se, nema previše obveza, pitali smo kad se zadnji put potukao.

- Prije tri dana, igrajući PlayStation. Nemojte pitati tko je gore prošao. Joystick, naravno - rekao je nasmijano.

Pred vratima diskoteke, kaže, stajat će do daljnjeg.

- Izmijenit će se još vlada HDZ-a i SDP-a dok ne ‘spase zemlju’, a onda ćemo svi zajedno ugasiti svijetlo i uputiti se u irska skladišta poput ostalih poštenih HDZ-ovaca - zaključio je nasmijano.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

16:11
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Kod njega su pili nogometaši, a narodnjake mu je 'prodao' Vuco
VLADARI NOĆNOG ŽIVOTA

Kod njega su pili nogometaši, a narodnjake mu je 'prodao' Vuco

Do 1997. Borbaš je radio kao zaštitar, a s vremenom je postao vlasnik najpopularnije diskoteke u Slavoniji. Kod njega su dolazili estradnjaci, nogometaši, političari, a dijelu Osječana smetali su narodnjaci iz kluba

U jednoj noći zgrću 150 tisuća kn, a pola ih na rubu propasti
VLADARI NOĆNOG ŽIVOTA

U jednoj noći zgrću 150 tisuća kn, a pola ih na rubu propasti

Deset posto klubova je profitabilno, 40 posto je na granici egzistencije, a 50 posto posluje loše. Noćni klubovi, kaže nam upućeni izvor, bore se za opstanak i zato što kafići dobivaju licence kao klubovi, iako to nisu...
Gazda 'Kod Mome': Bio sam prvi i jedini šef Nikici Jelaviću
VLADARI NOĆNOG ŽIVOTA

Gazda 'Kod Mome': Bio sam prvi i jedini šef Nikici Jelaviću

Momo je u lokalu od popodnevnih sati do jutra svaki dan, a kako to podnosi u 65. godini, kaže: ‘Prvih 40 godina bilo je teško, a sad ide sve lakše’...