Obavijesti

Show

Komentari 35

Iznenadili putnike: Zbor Štorija svima izmamio suze radosnice

Iznenadili putnike: Zbor Štorija svima izmamio suze radosnice
9

Rijeka je treći grad naše akcije koja je božićnim pjesmama obradovala putnike. Pjevao je zbor Štorija iz Rukavca. Napravili su krug po Rijeci, a pridružio im se i Dražen Turina Šajeta

VIDEO

Danas je karta za autobus malo skuplja. Ipak, tijekom cijele vožnje imate i glazbu, našalio se kantautor Dražen Turina Šajeta (44).

Pjevač se pridružio mješovitom pjevačkom zboru Štorija iz Rukavca i s njima u riječkom autobusu pjevao božićne pjesme. Napravili su krug po Rijeci, a putnici su ulazeći u autobus bili zbunjeni. Vrlo brzo zapjevali su sa zborom. Neki su od sreće i uzbuđenja zaplakali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:57

 

- Često gostujemo na HRT-u te na lokalnim televizijama i radijskim postajama u emisijama o očuvanju tradicije, običaja i čakavštine. Osim tradicijskih napjeva, narodnih pjesama i misa, na našem su repertoaru skladbe Mozarta, Fauréa, Čajkovskog, Bacha i filmska glazba - kaže Marijana Kalčić, direktorica TZ-a Matulji i predsjednica zbora Štorija. 

Zbor je, osim božićnih pjesama, Riječanima htio zapjevati i neki Mišin hit. No, kažu, teško im je bilo voziti se zavojitim riječkim ulicama i držati ruke u zraku. 

Neodoljivi ritam u Rijeci: Ovo je najveseliji autobus ikad! Bravo za zbor Štorija❤️ Reporteri: Tatjana Pacek i Matej Matičević

Posted by 24sata on 18. prosinca 2016

Zato su odabrali pjesmu Dražena Žanka “Oj Cetino rode”. Članove zbora je poklon paketima nagradio i sponzor akcije, trgovina Pevec. 

Zbor je dio Udruge Domoljub 1909. te postoji od 2011. Ima 20-ak članova, a vodi ih maestra Ariana Bossi.

Do sada su se predstavili na velikim Uskršnjim i ljetnim koncertima u Primorsko-goranskoj županiji, te na božićno – novogodišnjim koncertima u Opatiji, Matuljima, otoku Krku i Ilirskoj bistrici (Slovenija).  

Veliki uspjeh bilježe i na Liburnijskim smotrama zborova, a najponosniji su na 'Večer od kanta i štorije' i  večer 'Za kušćić raja' koje su se održale u sklopu Petrove u Rukavcu gdje su ugostili prijateljske zborove i osim njih predstavili i zanimljive predstave na čakavštini koje izvodi dramska skupina.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili