Show

Komentari 0

J.K. Rowling objavila bajku da djeca mogu čitati u karanteni...

J.K. Rowling objavila bajku da djeca mogu čitati u karanteni...

Sljedeća poglavlja bit će objavljivana svaki radni dan sve do 10. lipnja, rekla je Rowling na Twitteru, dodavši velikim slovima: 'OVO NIJE HARRY POTTER SPIN-OFF'

J.K. Rowling (54) objavila je prva poglavlja besplatne bajke o čudovištu znanom kao Ickabog, alegoriju o istini i zloupotrebi moći, tako da je djeca mogu čitati online tijekom karantene. Priča se bavi glasinama o opakom čudovištu koje jede djecu s iznimnim moćima, koje živi u sjevernom kraju izmišljene zemlje koja se zove Cornucopia.

FILE PHOTO:

- Sljedeća poglavlja bit će objavljivana svaki radni dan sve do 10. lipnja - rekla je Rowling na Twitteru, dodavši velikim slovima: 'OVO NIJE HARRY POTTER SPIN-OFF'.

FILE PHOTO: British author JK Rowling, creator of the Harry Potter series of books, poses during the launch of new online website Pottermore in London

Rowling je ideju za bajku 'The Ickabog' dobila kad je pisala Harryja Pottera te ju je planirala objaviti nakon 'Harryja Pottera i smrtonosnih svetaca', posljednje knjige u nizu u svome serijalu o Potteru koji se sastoji od sedam knjiga. No većinom rukom napisani rukopis završio je na njezinom tavanu i ostao ondje cijelo desetljeće, sve do prije nekoliko tjedana. Proteklih tjedana ponovno je napisala neke dijelove.

World Premiere of "Fantastic Beasts and Where To Find Them"

- The Ickabog je priča o istini i zloupotrebi moći... Teme su bezvremenske i mogu se primijeniti na bilo koje vrijeme i bilo koju zemlju. Da zaustavim jedno očigledno pitanje: ideja se pojavila prije više od deset godina, tako da se ne treba čitati kao odgovor na bilo što što se trenutačno događa u svijetu -  poručila je spisateljica.

Prva poglavlja bajke objavljena su u utorak na stranici The Ickabog.

- Odlučila sam besplatno objaviti The Ickabog na internetu, tako da djeca u karanteni, ili ona koja su se vratila u školu tijekom ovih čudnih, no uznemirujućih vremena, mogu čitati ili im je netko može čitati - rekla je Rowling.

Ripple Of Hope Gala and Auction 2019 - New York City

Spisateljica će donirati tantijeme projektima i organizacijama koje pomažu skupinama koje su pogođene COVIDOM-19.

POGLEDAJTE VIDEO: