Obavijesti

Show

Komentari 36

Jackie je dobio Oscara: Toliko sam kostiju polomio za ovo...

Jackie je dobio Oscara: Toliko sam kostiju polomio za ovo...
6

Nakon što se bavio filmskom industrijom duže od pola stoljeća, napokon je došlo vrijeme i da Jackie Chan dobije priznanje za svoj rad i trud. Veliki glumac je tako počašćen Oscarom

VIDEO

Jackie Chan primio je Oscara za životno djelo, tj. počasnog Oscara na osmoj dodjeli Governors nagrada za životno djelo u subotu u Los Angelesu. Događaj je sponzorirala Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, a počasna nagrada dodjeljuje se već osmi put onima koji su pokazali izvrsnost u životnim ostvarenjima i koji su mnogo doprinijeli filmskoj umjetnosti ili Akademiji.

Chan, rođen u Hong Kongu prije 62 godine, počeo je glumiti još sa pet godina, a prvi proboj na filmsko tržište imao je 1978. godine. Od tada pa do danas glumio je u 150 filmova, a sudjelovao u stvaranju preko 200, pa niti sad ne pokazuje znakove posustajanja, tako ćemo i ove godine dobiti još jedan njegov film.

- Nakon 56 godina u filmskoj industriji, i snimanja preko 200 filmova i toliko slomljenih kostiju napokon je ovo moje - oduševljeno je prokomentirao Jackie.

U Hollywood se probio 1998. godine filmom 'Gas do daske' (premda je zamalo glumio i u Stalloneovom 'Razbijaču') koji je imao i vrlo uspješna dva nastavka, a u planu je još jedan. Uz te filmove, dao je i glas u hitu 'Kung Fu Panda'. Uz pomoć 'Šangajskog popodneva' (snima se i treći dio te franšize), 'Smokinga' i 'Karate Kida' pokazao je da je glumac koji je sposoban privući publiku u kina.

Poslije dodjele je Sly Stallone na svojem Instagramu podijelio fotografiju kojom insinuira da bi veliki glumci možda uskoro mogli skupa surađivati na projektu.

- Veliki Jackie Chan. Jedan i jedinstven. Nadam se da ćemo uskoro zajedno raditi. Obojica jako volimo to što radimo, iako još uvijek boli - rekao je 'Rambo'.

Čestitanju se pridružio i Guvernator, Arnold Schwarzenegger, koji je na svojem Facebooku ostavio poruku u kojoj čestita Jackie Chanu te poručuje da je Chan zasigurno zaslužio tog Oscara i da uvijek nadahnjuje.

Uz Chana su nagradu dobili i redatelj dokumentaraca Frederick Wiseman, britanska montažerka Anne V. Coates i casting direktor Lynn Stalmaster, također za cjeloživotni doprinos filmskoj umjetnosti. Predsjednica akademije Cheryl Boone Isaacs u priopćenju ih je sve nazvala 'pravim pionirima i legendama svog zanata'. 

Chana je u kolovozu Forbes proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svijetu. U 2016. je zaradio 61 milijun dolara, nešto manje od zvijezde 'Brzih i žestokih' Dwaynea Johnsona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Za sve je kriv Leo: DiCaprio se osvetio i zamijenio kuverte?
'VRATIO' IM JE

Za sve je kriv Leo: DiCaprio se osvetio i zamijenio kuverte?

DiCaprio je bio posljednji koji je imao omotnicu u rukama nakon što je Emmu Stone proglasio najboljom glumicom. Korisnici Twittera tvrde da je zamijenio kuverte kako bi se osvetio Akademiji

Trump je komentirao Oscare: 'Kad se previše bave politikom'
'Bilo je pomalo tužno'

Trump je komentirao Oscare: 'Kad se previše bave politikom'

Toliko su se usredotočili na politiku da su na kraju izgubili kontrol, rekao je u ponedjeljak američki predsjednik Donald Trump za krajnje desni portal Breibart News
Autor najvećeg gafa na Oscaru zaveo je više od 13.000 žena
U KREVETU NE GRIJEŠI

Autor najvećeg gafa na Oscaru zaveo je više od 13.000 žena

Legendarni zavodnik, glumac, redatelj i producent našao se u središtu skandala kada je nagradu Oscar na pozornici pred milijunima predao krivoj filmskoj ekipi