Obavijesti

Show

Komentari 87

Jan Kerekeš: 'Nakon objave na kojoj klečimo pred gulašom primio sam brojne prijetnje'

Jan Kerekeš: 'Nakon objave na kojoj klečimo pred gulašom primio sam brojne prijetnje'
7

Nije mi jasno kako se netko može nazvati vjernikom, a slati prijeteće poruke. Svi koji na taj način gledaju na vjeru, mislim da su se izgubili, rekao je glumac

VIDEO

Glumac Jan Kerekeš (35) gostovao je u emisiji Aleksandra Stankovića, 'Nedjeljom u 2', gdje je, između ostalog, govorio o klečanju za gulaš, koje je razbjesnilo katolike diljem zemlje. 'Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu', napisao je prije nekoliko dana u objavi na Facebooku i podijelio fotografiju koja je izazvala niz reakcija. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

VIDEO

- Prvi put sam radio gulaš, kako god, ta molitva je bila potrebna. Ispao je na kraju možda previše šarf, ali da, Kerekeš teatar to često radi, ne samo u ovoj situaciji s moliteljima na trgu. Često pravimo satiru - rekao je glumac pa dodao da se osvrću na teme kao što su ismijavanje korupcije, reakcije na cjepivo i 'onu i ovu stranu seksualnosti'. 

Ipak, muškarci koji kleče u centru Zagreba mu smetaju. 

- Više poštujem svaku ženu, čak i onu koju ne poznajem, od bilo kojeg muškarca koji kleči na trgu za to da ta žena nema svoj identitet, da nije onakva kakva ona želi biti i da bude pogodna njima, čedna i da se mora oblačiti ovako ili onako. Žene treba voljeti onakve kakve jesu - objasnio je.

Jan Kerekeš o klečanju za dobar gulaš: 'Podupiremo molitvu, ali ne treba raditi cirkus od toga'
Jan Kerekeš o klečanju za dobar gulaš: 'Podupiremo molitvu, ali ne treba raditi cirkus od toga'

Glumac je zatim istaknuo da je i sam vjernik, ali da 'ne mora klečati na trgu da bi za sebe mogao reći da je vjernik'. Zbog objave na društvenim mrežama dobio je brojne prijetnje. Korisnici su mu pisali da će nauditi njegovoj obitelji, polomiti im noge i 'napiti se krvi'. 

- Nije mi jasno kako se netko može nazvati vjernikom, a slati prijeteće poruke. Svi koji na taj način gledaju na vjeru, mislim da su se izgubili - zaključuje. 

Podsjetimo, s glumcem smo nedavno razgovarali o objavi na Facebooku, koja je izazvala niz reakcija, a i prenijeli su ga svi mediji. Kako nam je tada rekao, glumcu je drago da je njihova molitva za dobar gulaš izazvala nezapamćeno zanimanje.

- Mi smo glumci, sve predstavljamo kroz satiru, kao što se to radilo i prije 500 godina. Tako su glumci onda na raznim trgovima reagirali na društvene i političke pojavnosti, a ja mislim da je klečanje na Trgu itekakva društvena i politička aktivnost i aktualnost. Moje osobno mišljenje je da se ne mora moliti na Trgu kako bi se molitva čula. Podupiremo molitvu, ali nismo za rađenje cirkusa od toga - rekao nam je Kerekeš.

Njihova troipolsatna molitva za dobar gulaš samo je odgovor na lokaciju molitve. Nipošto ne na samu molitvu. Smatraju da se molitva čuje gdje god se izgovorila, pa su i oni poželjeli reći koju o tome. Redom izuzetno poštuju žene, ne misle da se trebaju puno mijenjati niti imati određene stavove i pravila kojih se trebaju držati. Radi toga nemaju potrebu klečati. Ali radi ukusnog gulaša nije im to bilo teško. Jednom.

- Ne skupljamo ekipu za sljedeća druženja, to je bilo samo tad, ali gulaš ću kuhati i dalje - ispričao je Jan.

POGLEDAJTE VIDEO: JAN KEREKEŠ NA POLIGRAFU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran
NIZOZEMSKI PREDSTAVNIK

Švedski mediji: Joost Klein je priznao zašto je diskvalificiran

Joost Klein nije nastupio tijekom generalne probe, a uoči finala organizatori su objavili vijest da je Joost diskvalificiran

Baby Lasagna o novom uspjehu: 'Ma što se to događa? Na ovoj listi su i Beyonce i Taylor Swift'
POPIS SVJETKIH HITOVA

Baby Lasagna o novom uspjehu: 'Ma što se to događa? Na ovoj listi su i Beyonce i Taylor Swift'

Pjesma Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, našla se u top pet viralnih svjetskih hitova, a preslušana je gotovo devet milijuna puta
Duško Ćurlić za 24sata: 'Svi su nas s respektom sad gledali...'
'NJEGOV' EUROSONG

Duško Ćurlić za 24sata: 'Svi su nas s respektom sad gledali...'

HRT-ov voditelj pun je dojmova nakon nedavnog Eurosonga. Kaže da je ponosan na Baby Lasagnu i da je bilo lijepo proteklih dana biti Hrvat u Malmöu