Obavijesti

Show

Komentari 49

Jan Kerekeš o klečanju za dobar gulaš: 'Podupiremo molitvu, ali ne treba raditi cirkus od toga'

Jan Kerekeš o klečanju za dobar gulaš: 'Podupiremo molitvu, ali ne treba raditi cirkus od toga'
4

Mi smo glumci, sve predstavljamo kroz satiru, kao što se to radilo i prije 500 godina, rekao je Jan Kerekeš, koji je sudjelovao u klečanju 'za dobar gulaš'

VIDEO

Gulaš je bio odličan, niti prerijetki, niti previše šarf. Baš po našem guštu. Kuhali smo ga 3,5 sata i cijelo vrijeme klečali i molili se. Ustao sam samo kad sam trebao promiješati, rekao nam je Jan Kerekeš (35).

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Glumac inače ima problema s donjom patelom na koljenima ali složio si je, utabao kamenčiće, pa je klečanje stoički izdržao. Post u kojemu njih desetak kleči i moli se da im uspije gulaš, izazvao je brojne pozitivne reakcije. Prenijeli su ga svi mediji i ubrali na desetke tisuće lajkova. Kerekešu je drago da je njihova molitva za dobar gulaš izazvala nezapamćeno zanimanje.

- Mi smo glumci, sve predstavljamo kroz satiru, kao što se to radilo i prije 500 godina. Tako su glumci onda na raznim trgovima reagirali na društvene i političke pojavnosti, a ja mislim da je klečanje na Trgu itekakva društvena i politička aktivnost i aktualnost. Moje osobno mišljenje je da se ne mora moliti na Trgu kako bi se molitva čula. Podupiremo molitvu, ali nismo za rađenje cirkusa od toga - rekao je Kerekeš.

I u Varaždinu muškarci klečali, ali ovaj put za dobar gulaš
I u Varaždinu muškarci klečali, ali ovaj put za dobar gulaš

Njihova troipolsatna molitva za dobar gulaš samo je odgovor na lokaciju molitve. Nipošto ne na samu molitvu. Smatraju da se molitva čuje gdje god se izgovorila, pa su i oni poželjeli reći koju o tome. Redom izuzetno poštuju žene, ne misle da se trebaju puno mijenjati niti imati određene stavove i pravila kojih se trebaju držati. Radi toga nemaju potrebu klečati. Ali radi ukusnog gulaša nije im to bilo teško. Jednom.

- Ne skupljamo ekipu za sljedeća druženja, to je bilo samo tad, ali gulaš ću kuhati i dalje - kaže Jan.

Za poslovnu 2023. nema potrebe za molitvom. Sve mu ide od ruke. Njegov Kerekesh teatar sprema novu predstavu 'U zdrav mozak', a za ožujak pripremaju i najveći kazališni festival u Hrvatskoj, 14. Tjedan smijeha. Njihov drugi film 'Marginalci' i dalje u kinima ruši sve rekorde gledanosti.

FOTO Muškarci opet klečali na hrvatskim trgovima: Mole za predbračnu čistoću, čednost...
FOTO Muškarci opet klečali na hrvatskim trgovima: Mole za predbračnu čistoću, čednost...

- Već skoro tri mjeseca u Zagrebu i Varaždinu, dvorane su rasprodane. 'Marginalci' se približavaju brojci od 50.000 gledatelja. Nadamo se da će biti još takvih projekata, a u ovoj godini želimo početi pripremati i treći film - kaže.

Smatra da nakon izuzetno pozitivnih komentara na njihove filmove to itekako ima smisla. Ljudi su se, dodaje, očito zaželjeli takve vrste komedije, bez fige u džepu.

- Tko zna čitati između redaka, u toj našoj pučkoj komediji puno toga piše. Zadovoljan sam, jako, napravili smo dobar plan za 2023. i mislim da će biti kreativna i produktivna - kaže Jan i dodaje kako se nada da će od silnog posla ipak ostati vremena da kao obitelj budu više zajedno. U Novu godinu ušao je okružen s obitelji i dragim ljudima i to mu je najvažnije u životu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu