Obavijesti

Show

Komentari 6

Jasenko Houra shrvan je zbog kolege: 'Otišao je naš Dudo...'

Jasenko Houra shrvan je zbog kolege: 'Otišao je naš Dudo...'
8

SJAJNI BASIST Nakon teške bolesti u Zagrebu je u bolnici preminuo Dubravko Vorih. Godinama je svirao u Prljavom kazalištu. Bendu je sam izabrao tko će ga zamijeniti...

VIDEO

Bili smo mu u posjetu prije dva dana. Vidjelo se da je jako loše. Ubrzo je pao u komu. Otišao je naš dobri Dudo, rekao nam je Jasenko Houra (58).

Pokretanje videa...

01:08

Dubravko Vorih preminuo je u utorak u zagrebačkoj bolnici u 59. godini, nakon kratke i teške bolesti. Legendarnom basistu karcinom su otkrili prošlog proljeća, u vrijeme kad je bend bio na australskoj i američkoj turneji. Tada je Dudo sam izabrao svojeg nasljednika.

- Vidjeli smo mi neko vrijeme da nešto ne štima, ali u startu ni Dudo nije znao što mu je. Onda je saznao dijagnozu pa smo se dogovorili kako bi bilo najbolje kad bi on sam predložio tko da nam se priključi. Dudo je rekao: ‘Umjesto mene može doći samo Marko Karačić’ - prisjetio se Houra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
dan grada

Kad su se vratili s turneje, basist je odmah morao otići na operaciju. No prolongirao ju je jer nije želio propustiti veliki koncert Prljavaca prošle godine na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Bilo je tamo više od 25.000 ljudi.

- Tek sad vidim koliko je bilo dobro da je Dudo s nama odsvirao taj koncert i zaradio taj pljesak, te ovacije... Iza njega je cijelo vrijeme stajao Marko, ali nije trebao uskočiti. A nije mu bilo lako odraditi ta tri sata, svaka mu čast, Dudo je bio velik - kaže Jajo.

8172565

Opisao ga je kao skromnog i mirnog čovjeka kojemu je muzika bila sve u životu.

- Nije imao nikoga, samo muziku i bratića, slavnog košarkaša Zorana Čuturu. Obožavao je jazz i blues. Dudo je svima bio pravi prijatelj i jako će nam nedostajati. Pa od 2008. godine bio je s nama u bendu - rekao je Houra. Vorih je upisao Srednju muzičku školu 'V. Lisinski' za kontrabas kod profesora Stanislava Lhotke. Nakon toga je upisao studij u Klagenfurtu koji je prekinuo zbog poziva Prljavog kazališta.

8172565

Karijeru je počeo u grupi Pro Futuro 1976., a svirali su jazz i rock. Promijenio je nekoliko bendova, a kratko je svirao i u Parnom valjku. Krajem sedamdesetih zbog svoje virtuoznosti dobio je nadimak Jaco, po Jacu Pistoriusu, jednom od najboljih basista svih vremena. Nekoliko je godina svirao i u Njemačkoj, a potom se vratio u Hrvatsku, gdje je izdao nekoliko albuma.

Svirao je Vorih i s velikim džezistom Stanleyjem Clarkeom...

- Sigurno je jedan od najvećih naših basista svih vremena. Bio je sjajan - rekao nam je Houra.

Pratite nas na našem Instagram profilu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije