Show

Komentari 4

Jay-Z ulaže 10 milijuna dolara u legalnu proizvodnju marihuane

Jay-Z ulaže 10 milijuna dolara u legalnu proizvodnju marihuane

Konzumiranje marihuane za rekreativnu upotrebu dopušteno je u petnaestak američkih saveznih država, a slavni reper i glazbeni mogul i sam se priključio u nadolazeći biznis

Američki reper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Shawn "Jay-Z" Carter koji želi biti predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Državama stvorio je taj instrument rizičnog kapitala pošto je u prosincu otkupio platformu za izravnu prodaju potrošačima u Kaliforniji Calivu i tvrtku Left Coast, proizvođača marihuane.

- S početnih 10 milijuna dolara i uz godišnje ulaganje od barem 2 posto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage - ističe se u priopćenju matične tvrtke Parent (bivšeg Subversive Capitala) kojega je Jay-Z "glavni vizionar".

Parent Company (TPCO) je od prošlog tjedna izlistana na kanadskoj burzi NEO Exchange. Pjevačica Rihanna je među njezinim ulagačima. Tvrtka se obvezuje da će svake godine 2 posto svoje dobiti ulagati u taj novi "Investicijski fond za socijalnu jednakost" koji je osnovao reper.

Holding sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji, u 2020. je imao promet od 185 milijuna dolara na tržištu marihuane koje se procjenjuje na 7,5 milijarda dolara samo u Kaliforniji, gdje je konzumiranje marihuane dopušteno za rekreativnu upotrebu kao i u petnaestak američkih država.

Najčitaniji članci