Obavijesti

Show

Komentari 30

Jedan od najvećih: Mercury bi danas proslavio 73. rođendan

Jedan od najvećih: Mercury bi danas proslavio 73. rođendan
9

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti

U listopadu prošle godine izašao je film 'Bohemian Rhapsody' o grupi Queen i jednom od najvećih glazbenika svih vremena, Freddiju Mercuryju. Pravim imenom Farrokh Bulsara rođen je na današnji dan 1946. godine. Život su mu obilježile brojne avanture s ženama i muškarcima, ovisnost o raznim opijatima, a hitovi koje je stvorio i danas su jedni od najslušanijih u povijesti. 

Freddie je u Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Meddowsa Taylora (70) i Briana Maya (72) koji su zajedno svirali u sastavu 'Smile'. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova, Queen. Ostatak je povijest.

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

Pixsell

Freddiejeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde. Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.

Legendarni pjevač grupe 'Queen' preminuo je 24. studenog 1991. godine od bronhitisa koji je bio posljedica AIDS-a, a da su posljednji dani njegovog života bili zaista dirljivi svjedoče oni koji su su ga vidjeli neposredno prije smrti.

QUEEN

Dvadeset i četiri sata pred smrt objavio je da je nekoliko godina HIV pozitivan. Nije želio uzimati lijekove i na taj način je 'požurio' svoju smrt. Preminuo je u svom domu u Londonu okružen najbližim prijateljima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...