Obavijesti

Show

Komentari 0

Jedini koncert u regiji: Neutral Milk Hotel 2. lipnja u Tvornici

Jedini koncert u regiji: Neutral Milk Hotel 2. lipnja u Tvornici
1

Bend za sada nema ambiciju stvarati nove materijale, a nadolazeća turneja prilika je fanovima da ih vide uživo. Njihov nastup u Zagrebu ekskluzivan je za našu regiju

VIDEO

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih indie bandova svih vremena, mitski američki Neutral Milk Hotel, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak 2. lipnja 2014. godine, na jedini svoj koncert u ovoj regiji.

Neutral Milk Hotel, vlasnici albuma "In The Aeroplane Over The Sea" iz 1998., jednog od albuma temeljaca cijelog žanra, u postavi koja je snimila taj album krenuli su na turneju ove godine, punih 14 godina nakon što su posljednji put svirali zajedno.

Kao i kod mnogih izrazito utjecajnih bandova, i kod Neutral Milk Hotel bio je slučaj da za vrijeme orginalnog djelovanja nisu imali gotovo nikakvog komercijalnog uspjeha. Tek nakon raspada benda i laganog otkrivanja od strane, prije svega, ostalih glazbenika, rastao je kult grupe. Album "In The Aeroplan Over The Sea" u međuvremenu je prodan u gotovo 400.000 primjeraka, od čega čak trećina na vinilu, a bend su kao ključni utjecaj kasnije navodili izvođači poput Beiruta, Arcade Firea i The Decemberistsa.

Vijest o ponovnom okupljanju grupe smatra se ključnim događajem na američkoj nezavisnoj sceni ove godine, a samostalni koncerti najavljeni za kraj ove i početak iduće godine rasprodani su unutar nekoliko sati. Za primjer, band svira čak 6 koncerata u New Yorku u siječnju iduće godine, prvi su objavljeni headliner za Primavera Festival u svibnju, a očekuje se da budu i među nositeljima iduće Coachelle, kada taj festival objavi svoj line up u siječnju.

Bend za sada nema ambiciju stvarati nove materijale, a nadolazeća turneja samo je prilika cijeloj jednoj generaciji fanova nezavisne američke indie glazbe da uživo vide grupu koju zapravo gotovo nitko nije imao priliku vidjeti na koncertu. 

Nastup u Zagrebu ekskluzivan je za našu regiju, čime se, nakon koncerata grupa Down, Dillinger Escape Plan, Tegan and Sara, Zola Jesus i M83 još jednom dokazujemo kao koncertno iznimno atraktivnija destinacija važnim glazbenim imenima.

Ulaznice u prodaju kreću već ovaj četvrtak, 28. studenog po prvoj cijeni od 120 kn. 

Ta cijena aktualna je do 31.12, a prvog dana iduće godine diže se na 140 kn, dok će na dan koncerta iznositi 160 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu