Obavijesti

Show

Komentari 57

Jelena Radan: Majčinstvo će me sigurno spustiti na zemlju

Jelena Radan: Majčinstvo će me sigurno spustiti na zemlju
3

Zagrebačka pjevačica Jelena Radan otkriva kako se osjećala kad je čula da je trudna, tko je kriv što se zarazila fadom, koga je šarmirala poderanim trapericama...

VIDEO

Jedna je od onih pjevačica koja odbija privlačiti pozornost skandalima i svjesna je da je zato nezanimljiva dijelu javnosti koji se hrani pikanterijama iz privatnog života. Ali to je ni najmanje ne zabrinjava. Umjesto toga, 39-godišnja Zagrepčanka Jelena Radan publici će radije ponuditi svoj, kako kaže, najbolji dio: dobru, savršeno otpjevanu pjesmu. Upravo joj je to pošlo za rukom na trećem studijskom albumu “Voyage”, koji je stvarala pet godina, a izdala prije četiri mjeseca. Pjesme s nosača zvuka izvest će prvi put 24. listopada na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, a obožavatelji će ih imati priliku čuti i na engleskom, francuskom te portugalskom.

Beba i 15 godina mlađi grafiter središte su njezina svijeta

- Nekako me ta višejezičnost oduvijek pratila. Francuski sam učila u školi, engleski je tu kao neki prvi jezik do materinjeg koji naučiš, a portugalski me osvojio prije 13 godina kad me Goran Karan nagovorio da kupim CD portugalske pjevačice fada Misije ‘Garras dos sentidos’. Od tada učim i usavršavam taj magični jezik - ističe Jelena. Uspjeh albuma kod kritike i publike nije jedno što je veseli u posljednje vrijeme. Uskoro će dobiti bebu s 15 godina mlađim vizualnim umjetnikom Borisom Sekulićem, s kojim je vezu započela krajem 2010., tada još studentom druge godine Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Iako još drži samo za sebe kako ju je osvojio 24-godišnji Osječanin, brineta ne krije da je oduvijek htjela postati majka.

- Svaka žena osjeća se prekrasno i blaženo u tom razdoblju, iako svaka to doživljava na svoj način. Tako meni na početku nije bilo baš lako, ali prebrodila sam te sitne neugodnosti. Osjećam se sretno i blagoslovljeno - kaže Jelena. Danas je najpoznatija po sjetnim baladama, ali glazbeni put započela je sa 17 godina u bendu Faust, koji je obrađivao rock velikane Deep Purple, The Doobie Brothers i The Spencer Davis Group. Potom je bila u sastavu Inner Light, koji je njegovao američki folk poput Crosby, Stills, Nash & Younga, Boba Dylana... Uslijedila su i njena samostalna gostovanja u tadašnjim TV emisijama. Zatim se okušala kao solistica u mjuziklu “Sarajevski krug”, a njen prvi zamijećeni nastup bio je na Melodijama hrvatskog Jadrana 2001. godine kad se pojavila u poderanim trapericama i fraku te otpjevala Runjićevu pjesmu “Ruže venu same” i za to dobila nagradu debitanta festivala. Niti jedan žanr joj nije stran. Ističe kako joj je jedan od omiljenih sastava bio i američki alternativni metal bend System of a Down, kojem žestine ne nedostaje.

- Odmalena maštam o pozornici. Kao djevojčica sam se znala zamišljati kako nastupam u brodvejskim mjuziklima. Moji roditelji iz straha da ne ostanem gladna u početku nisu imali razumijevanja za taj moj san, pa sam upisala pravni fakultet koji nikad nisam završila. Nije mi išlo jer živim previše u oblacima - smije se Jelena. Oduvijek je naginjala umjetnosti. Da nije pjevačica, vjerojatno bi bila spisateljica ili scenaristica. S dru­ge stra­ne, zanimljivo je da je nedavno napisala roman.

- Što se tiče pustolovne priče, ona je u završnom stadiju lektoriranja i nadam se njezinoj objavi ove jeseni. Obožavam pisati i voljela bih ne planirati kamo me to može odvesti - kaže. Hrana joj je jako bitna. Nije rob dijeta, ali misli o tome što jede, iako si ponekad dopusti sladoled ili neku drugu slasticu. Dan uglavnom počinje žitaricama. Kako su njeni iz Dalmacije, najviše voli pojesti povrće, ribu...

Ne voli automobile ni liftove, ali zato ne izbjegava stepenice

- Definitivno vjerujem da je u zdravom tijelu zdrav duh, mislim da je važno što unosiš u tijelo, ravnoteža je važna u svemu, pa tako i u hrani - kaže. S viškom kilograma nikad nije imala problema. Cijeli se život kampanjski bavi rekreacijom - trči, išla je na aerobik, vježba jogu, no najviše voli biti na svježem zraku.

- Tako se često dogodi da negdje ostavim auto i pođem pješice, da ne idem liftom nego stepenicama dođem do cilja, a sve u želji da se što više krećem - ističe. 

Radan: Boris ne može odoljeti da ne sudjeluje u mom radu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski