Obavijesti

Show

Komentari 0

Jelena Radan objavila je novi spot uoči koncerta u Zagrebu

Jelena Radan objavila je novi spot uoči koncerta u Zagrebu
1

Jelena će u četvrtak, 24. listopada publici u Tvornici kulture predstaviti svoj aktualni album „Voyage“ koji je u četiri mjeseca skupio sve redom pozitivne recenzije

VIDEO

Do velikog koncerta Jelene Radan preostalo je tek par dana. Tako će Jelena u četvrtak, 24. listopada publici u Tvornici kulture predstaviti svoj aktualni album „Voyage“ koji je u četiri mjeseca skupio sve redom pozitivne recenzije. Dok se na radiju vrti aktualni singl „Blagoslov“ s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel, koji ujedno potpisuje i tekst za ovu pjesmu, Jelena je okupila mali tim i zaputila se u okolicu Velike Gorice da snimi spot. Šumski put prepun rupa ispunjenih kišnicom i blatom, samo je pojačao dojam pjesme.

Uz pomoć dobrih ljudi iz Buševca koji su im ustupili stari, crveni minibus iz sedamdesetih, uspjeli su izvesti ideju Borisa Sekulića koji je, nakon prva dva spota za pjesme „Sjeti me se, ljube“ i „The device“, idejno osmislio i režirao i ovaj, a njegove ideje je kamerom uhvatio Goran Šantar iz Osijeka.

- Kao i u prethodna dva spota osnovna vodilja je bila putovanje. Vizualno se razlikuje od ostalih svojom jednostavnošću i sjetom, baš kao i sama pjesma. Ideja je bila prikazati trenutak života jednog slučajnog prolaznika koji u vožnji starim autobusom svojim stanjem ilustrira emociju kao suštinu pjesme. U spotu se ne pojavljuju ni Aljoša ni Jelena, ali vizualnim minimalizmom neometano možemo uživati u njihovoj interpretaciji – komentira Boris Sekulić.

Neznanac u spotu je vizualni umjetnik Đorđe Jandrić koji je na Jelenin i Borisov nagovor pristao sudjelovati u ovom uratku.

- Trebalo nam je lice koje ne glumi već jednostavno prenosi energiju i ugođaj pjesme takvo kakvo jest. Đorđe ima baš takvo lice i mimiku, pogled, sjetu i životne markere koji se ne mogu izbjeći dok gleda kroz zamagljen prozor ili stišće ruksak u krilu. Sve je izrečeno tako jednostavno. Obožavam ovaj spot, zapravo filmić.. – progovara Jelena o ovom spotu te nastavlja:

- Namjera je bila ugođajno nadograditi pjesmu koja je nastala u skladateljskoj manufakturi Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, a tu su i glazbenici na harmonici i violini, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama: Miroslav Navračić, Emil Gabrić, Ivan Gazibara, Toni Novak i Josip Konfic - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini