Show

Komentari 19

Jim Carrey napušta glumu: 'Ja sam napravio dovoljno. Sretan sam i odlazim u mirovinu'

Jim Carrey napušta glumu: 'Ja sam napravio dovoljno. Sretan sam i odlazim u mirovinu'

Brojne zapažene uloge ostvario je u filmovima 'Ace Ventura: Šašavi detektiv', 'Glup i gluplji', 'Kako je Grinch ukrao Božić', 'Vječni sjaj nepobjedivog uma', 'Maska', Svemogući Bruce', 'Nepodnošljivi gnjavator', 'Reci Da', 'Frka s Dickom i Jane' i drugima

Legendarni glumac Jim Carrey (60) napušta glumu nakon 40 godina karijere, prenose brojni svjetski mediji, a on sam naglašava kako nije riječ ni o kakvoj šali. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Idem u mirovinu, prilično sam ozbiljan. Ovisi - ako mi anđeli donesu još neku skriptu napisanu zlatnom tintom, koja će mi reći da ljudi to moraju vidjeti, možda nastavim glumiti, ali odlazim na pauzu - otkrio je. 

74th Venice Film Festival 2017, Red Carpet Film "Jim & Andy"

Dodao je kako voli živjeti mirniji život, iako se možda isprava tako ne čini.

-  Tako se sad osjećam. To je nešto što možda nikada nećete čuti od drugih poznatih osoba, ali ja imam dovoljno. Učinio sam dovoljno u karijeri - izjavio je Jim.

Proslavio se u komičnoj seriji 'In Living Color', koja se izvorno prikazivala na Fox kanalu od 15. travnja 1990. do svibnja 1994.  Našao se u ulozi Jaya Lenoa, a uz njega su još glumili i Keenen Ivory Wayans (63), David Alan Grier (65), Damon Wayans (61) te mnogi drugi. Od tada je samo nizao velike uloge.

Brojne zapažene role ostvario je i u filmovima: 'Ace Ventura: Šašavi detektiv', 'Glup i gluplji', 'Kako je Grinch ukrao Božić', 'Vječni sjaj nepobjedivog uma', 'Maska', Svemogući Bruce', 'Nepodnošljivi gnjavator', 'Reci Da', 'Frka s Dickom i Jane' te drugima.

Inače, nedavno je gostovao u CBS-ovoj jutarnjoj emisiji, gdje je osudio šamar Willa Smitha (53) komičaru Chrisu Rocku (57) na dodjeli Oscara.

- Pozlilo mi je nakon što sam čuo ovacije publike. Osjećao sam se kao da je Hollywood samo masa jada bez svrhe. To je bio čisti pokazatelj da više nismo kul klub - rekao je Carry u prijenosu uživo, u koji se javio putem videopoziva. 

Voditeljica je zatim spomenula kako se u jednom trenutku raspravljalo i o tome je li Will Smith nakon napada trebao biti uhićen. 

- Apsolutno, njega su trebali uhititi - izjavio je otvoreno Carrey. 

74th Venice Film Festival 2017, Red Carpet Film "Jim & Andy"