Show

Komentari 45

'Jugoslovenka' odlazi s Hvara: Majetić tvrdi da je opljačkan i pretučen, nestali mu i šampanjci

'Jugoslovenka' odlazi s Hvara: Majetić tvrdi da je opljačkan i pretučen, nestali mu i šampanjci

Roman Majetić optužuje iznajmljivača da mu je odnio novčanik s 10 tisuća eura, ali i šampanjce iz frižidera, da ga je pretukao i udario scenografkinju pred njenim djetetom. Policija opet imala pune ruke posla

Pred vama su posljednje minute najgledanije hvarske sapunice - one o snimanju serije 'Jugoslovenka'. 

Ako vam je promaklo, u prošloj epizodi održan je sastanak Nikše Peronje, načelnika općine Jelsa s predstavnicima produkcijske kuće Romana Majetića i revoltiranim mještanima Humca. Izgledalo je kao su postigli dogovor.

Domoroci su skinuli šešire i rukovali se sa scenografkinjom Ivanom Leom Korejzl koja se u ime producenta ispričala što su im bez pitanja u dvorove postavili kamere i mikrofone, dovukli kamione s agregatima i stotinjak zajapurenih umjetnika, zbog čega seljani nisu mogli u berbu lavande. Pao je dogovor i da će im isplatiti novac za ono što su dosad snimali, ali i da će u buduće pitati mogu li ulazili u njihova dvorišta. I uz ta pitanja priložiti novac. 

Ali za Veljka Drinkovića, protagonista sapunice, koji od početka tvrdi da mu je Roman Majetić prijetio smrću nakon što ga je s leđa udario šakom, nije pronađeno nikakvo rješenje. U ranim epizodama Majetić je izrazio zabrinutost jer se glumac koji utjelovljuje kralja Aleksandra prepao kad su Veljkov sin i njegov prijatelj došli pored kuće sa srpovima u rukama. Kasnije se ispostavilo da su brali lavandu, no Majetić je svejedno pričao kako mu se glavni glumac prepao i da ga je morao smirivati. 

Podsjetimo, već u prvim minutama sapunice Majetić je unajmio villu s bazenom i s vlasnikom Veljkom Drinkovićem nije potpisao ugovor o snimanju. On bi povećao cijenu najma. Na iznajmljivačeva uporna pitanja "a hoćete li išta u mojoj villi snimati?", Majetić je uvjeravao kako ondje neće biti ni kamere ni kabela, da bi mu pred kraj prve sezone na kapiju stavio zlatne dvoglave orlove, glumce i konja. 

Sada je vlasnik kuće dobio papir na temelju kojeg izbacuje Majetića iz objekta. Pokazao mu ga je u pratnji dvojice zaštitara. Na to je Majetić izašao u medije s pričom kako su ti zaštitari prebili njega i scenografkinju, te da ga je iznajmljivač cipelario, ukrao mu novčanik u kojem je bilo 10 000 eura i ispraznio frižidere.

- Zbog navedenih događaja i brige za sigurnost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje - govorio je u nedjelju popodne Majetić.

 

Kad su ga novinari zvali, mobitel mu je bio isključen. Ali Drinković se uredno javlja: 

- Nitko ga nije dodirnuo! Zaštitare sam poveo da mu uručim otkaz rezervacije. Unajmili smo PR tim, uskoro ćemo se obratiti javnosti sa svim detaljima - poručio je Drinković, a iz kratkih crta koje je na brzinu posložio, dalo bi se zaključiti kako će u tom priopćenju biti živopisnih detalja. Neslužbeno doznajemo da će biti optužbi i za konzumaciju narkotika.

Ono oko čega se sada slažu i vlasnik kuće i Majetić i mještani Humca, jest da se na Hvaru, bar za sad, prekida snimanje "Jugoslovenke". 

Najčitaniji članci