Show

Komentari 16

'Južni vjetar' zaludio je Hrvate: Karte za premijeru su planule, u danu je napunio čak 14 dvorana

'Južni vjetar' zaludio je Hrvate: Karte za premijeru su planule, u danu je napunio čak 14 dvorana

Krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu srušio je  rekorde gledanosti u regiji, gdje je u prvih mjesec dana kinodistribucije imao više od 550.000 gledatelja. Njegov nastavak 'Ubrzanje' je u Srbiji postao rekorder sa 117.000 gledatelja u prvom vikendu

Budžet koji smo imali za prvi film, toliko nas je koštalo snimanje prvog tjedna njegovog nastavaka, rekla je producentica Tatjana za medije. Južni vjetar je 2018. godine bio debitantski film redatelja Miloša Avramovića (43) i producentice Tatjana Žeželj Gojković.

Na spomen financiranja jurećih automobila i prikazivanja beogradskog podzemlja Ministarstvo kulture Srbije im je mnogo puta zalupilo vratima, a dok su pronašli sponzore diljem regije prošlo je 10 godina. Glavni protagonisti filma su prijatelji i sitni ulični kriminalci Petar Maraš i Baća iz Mirijeva, koje utjelovljuju beogradski glumci Miloš Biković (33) i Miodrag Radonjić (32). Cijela filmska ekipa se upoznala na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uspjeh prvog filma je bio zagarantiran od samog početka

Glumac Miloš Biković je postao megapopularan kada mu je Dragan Bjelogrlić dodijelio glavnu ulogu u svom filmu 'Montevideo', a osim jurećih automobila i popularne bugarske pjesme 'Luda po tebe' prodaju karata su osigurali glumci Srđan Todorović i pokojni Nebojša Glogovac, kojemu je to bio posljednji film.

Zagreb:  Premijera filma Južni vjetar Ubrzanje

U prvom filmu upoznajemo Petra Maraša, mladog pripadnika automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić). Maraš voli aute, sanja o legalnom biznisu s kojim bi on i njegova djevojka Sofija (Jovana Stojiljković) mogli započeti novo životno poglavlje. Međutim, u okolnostima i sredini u kojoj žive, to baš i nije lako izvediv plan. Naime, Maraš jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripada ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac), vođi mafije koji radi za šefa policije.

Nakon što je postao regionalni hit i pokupio brojne nagrade, došao je trenutak za nastavkom i to u obliku serije. Serija je osvojila regionalnu nagradu 'Zlatna Antena' za najgledaniju seriju 2020. Prve četiri epizode su proširena verzija filma, nakon čega slijedi 10 epizoda druge sezone. Dragan Bjelogrlić zbog ostalih obaveze ne pojavljuje se u seriji, a ulogu Cara preuzima Miki Manojlović (71). 

Drugi filmski nastavak 'Južni vjetar: Ubrzanje' počinje tamo gdje je druga sezona TV serije stala. HAVC ulazi u koprodukciju i dio snimanja se održava u Kastvu, a pojavljuje se i naš glumac Goran Navojec.

- Budžet koji smo imali za prvi film, toliko nas je koštalo snimanje prvog tjedna njegovog nastavaka - rekla je producentica Tatjana za medije. 

Biković nije bio prvi izbor redatelja Avramovića za ulogu Maraša, glumac Petar Benčina kojeg možemo gledati u ulozi liječnika u filmu 'Toma' je trebao igrati kradljivca automobila.

- U castingu za Maraša i Baću nisu bili Miloš i Miodrag jer su bili premladi - rekla je Tatjana.

Svjetska premijera je bila ove godine u Puli, a mnoge je iznenadilo što je Srbe zaobišla nagrada za 'Nagradu publike u međunarodnom programu'. Za njih je HAVC namijenio priznanje od njih samih za koprodukciju.

Zagreb:  Premijera filma Južni vjetar Ubrzanje

Petar Maraš u novom filmu koristi sve prednosti novostečenog statusa 'nedodirljivog vođe srpskog podzemlja', pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac Maraš ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo doznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu. Život na kocki, igranje prema pravilima međunarodnih narkokartela i brojne spektakularne akcijske scene - to su samo neki detalji onoga što donosi 'Ubrzanje'.

Krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu srušio je rekorde gledanosti u regiji, gdje je u prvih mjesec dana kinodistribucije imao više od 550.000 gledatelja. Njegov nastavak 'Ubrzanje' je za prvi vikend u Srbiji imao 117.000 gledatelja. Film možete pogledati u kinima od 11. studenog.

 

 

Najčitaniji članci