Obavijesti

Show

Komentari 36

K. Kuzmič: Amerikanci najviše traže da spremam pašticadu

K. Kuzmič: Amerikanci najviše traže da spremam pašticadu
6

OTKRILA IM AMERIKU Kristinu Kuzmič, koja je osvojila kulinarski show kod Oprah Winfrey, prijatelji često pitaju da im otkrije recepte. Nedostaju joj neke namirnice

VIDEO

Svi koji su probali hrvatsku hranu uživaju u njoj. Kad pozovem prijatelje na večeru, uvijek im skuham nešto domaće, kaže Osječanka. 
Kristina Kuzmič Crocco (33), osim što na televiziji Oprah Winfrey Network ima kulinarski show “Ambush Cook”, piše i blog na kojem Amerikancima daje savjete kako pripremiti tradicionalna hrvatska jela. Najprije ih je oduševila s gibanicom, ali su najviše, ističe Hrvatica, “odvalili” na dalmatinsku pašticadu. 


- Hrvatska ima bogatu kulinarski tradiciju. Iako sam vješta i u spravljanju specijaliteta brojnih nacionalnih kuhinja, jela iz moje domovine zauvijek će mi ostati najdraža - kaže Kristina.

Njezini prijatelji Amerikanci slažu se s njom pa se, kad joj dođu u goste, najviše razvesele hrvatskim specijalitetima poput zagorskih štrukli ili ušećerenih jabuka. No rado će pojesti i jela koja su nama došla od susjeda.

- Uživaju kad im spremim sarmu, ćevape ili burek. Naravno, prije kuhanja sama odaberem meso i sameljem ga - objašnjava Kristina. Dodaje da je tako ukusnije i zdravije jer nema konzervansa poput američke hrane. 


- Ovdje mi najviše nedostaju proizvodi koje većina Hrvata uzima zdravo za gotovo poput ajvara, kajmaka ili kiselog vrhnja - zaključila je Kuzmič.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni