Obavijesti

Show

Komentari 18

Kako je Siniša Vuco postao Vasilij Mitu: Moje drugo lice

Kako je Siniša Vuco postao Vasilij Mitu: Moje drugo lice
1

VOJSKA APOSTOLA Živo blato ima 100.000 poklonika, samo za njih radim album od 107 hitova, bit će tu sedam sati glazbe, priča Vuco

VIDEO

U mojem omiljenom zagrebačkom kafiću, gdje gotovo svakoga dana pijem kavu, konobarica sa šanka mi ne vjeruje u kakvog se luđaka pretvaram na nastupima mog benda Živo blato. Svim političarima, narodima i javnim osobama s guštom j**** majku, a onda podivljam i bacam se u publiku, kaže Siniša Vuco (46).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:16

Na bini nosi nogometne dresove omiljenih klubova ili pak prevelike kapute od tvida i s kapom vojnoga generala ili gusara maršira pred fanovima. Frontmen heavy metal sastava koji, tvrdi Vuco, obožava više od 100.000 poklonika, koji su se prozvali apostolima, većinu će ljeta provesti zabarikadiran u svom glazbenom studiju jer mu bend slavi 20. rođendan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odlučio sam umjesto slavlja napraviti album ‘Kad program završi’, na kojemu ću snimiti sedam sati pjesama - priča nam Vuco i nastavlja:

Obožavan: Živo blato ima 100.000 vjernih apostola, kaže nam Siniša Vuco

- Riječ je o 107 hitova našeg benda, a ploču ću naplaćivati peterostruko više, barem 100 eura, pa makar ne prodamo ni jedan album. U dvadeset godina, koliko postoji naš bend, stekli smo kultni status među obožavateljima. I zato će oni platiti i duplo više za našu ploču nego ostalih pop i rock izvođača. Zbog proba s bendom, koji se priprema za nastup 28. srpnja na koprivničkom Rock Live festivalu, glazbenik posljednjih dana živi kao alter ego General Vasilij Mitu pa si je nakon šestomjesečne stanke priuštio čašicu domaćeg vina.

General Vasilij Mitu

 Luudi ne vjeruju u kakvog se luđaka pretvaram kad dođem na pozornicu

Nakon šestomjesečne apstinencije nagradio sam se čašicom domaćeg vina, priča vuco koji zadnjih dana živi kao - Vasilij Mitu...

Tajna prijateljstva: kad ja pričam, Thompson šuti i sluša, kaže Vuco

- Prvu polovicu godine uglavnom ne pijem. Odričem se alkohola, a kad ne pijem po nekoliko mjeseci, usput mi se i organizam pročisti. Na koncertima nikad ne udaram pivo ni žestice prije svirke i uvijek sam na bini potpuno trijezan - kaže Vuco.

U dvadeset godina dugoj karijeri Živog blata skinuo se u spotu, napisao pjesmu u kojoj huška na rat, angažirao nogometnog reprezentativca Duju Čopa za glavnu ulogu u njegovu spotu s jednom od holivudskih glumica, a uposlio si je prije nekoliko godina i tajnicu Antoniju Vučicu koja, osim što mu se javlja na telefon, pjeva i kao prateći vokal u Vucinu bendu pod pseudonimom Nazifa Gljiva. 

'Tražena roba u gradu'

Na parlamentarnim izborima 2011. stavio je asistenticu i na svoju Nezavisnu listu. Osvojili su oko 3000 glasova i nisu prešli izborni prag. Vuco je prije nekoliko godina izjavio da je “veći od cijele zemlje i da Hrvatsku stavi u džep”. Svojeg je prijatelja Dražena Draženovića Gugija zaposlio kao tjelohranitelja i osobnog vozača, pa je General Mitu potpuno posvećen novim projektima Živog blata.

No osim metalaca, već više od 25 godina publika obožava Vucu i zbog njegovih pop i narodnjačkih hitova, pa se obožavatelji šale kako bi stihove svojeg popularnog hita trebao prepraviti u “tražena sam roba u gradu”. 

Malo je poznato da je kao skladatelj i tekstopisac Siniša surađivao s Mišom Kovačem, Alkom Vuicom, Severininim svekrom Draganom Kojićem Kebom, Kemalom Montenom, Vladom Kalemberom, Vesnom Zmijanac.. a Thompsonu je 2001. napisao hit “Stari se”.

- Marka poznajem još iz mladosti i družimo se svih ovih godina. Tajna našeg prijateljstva leži u tomu da kad ja pričam, on šuti, a kad on priča, ja ne slušam - kaže Vuco. Zbog dalmatinskog temperamenta ne bira riječi kad se naljuti. Tako je prošlog proljeća demonstrativno pio kavu nasred ceste nakon svađe s kolegom.

Ljutit zaustavljao promet

- Ti ćeš meni govoriti što je dobra pjesma? Ti nemaš pojma - orilo se središtem Zagreba dok se pjevač svađao sa svojim producentom. 

Vuco je pobjesnio kad mu je kolega rekao da se naziv pjesme “Sirota” neće svidjeti publici. Splićanin ga tad nije želio slušati pa je uzeo barsku stolicu i nastavio piti kavu nasred Ilice. Vozači automobila, koji su ga morali zaobilaziti, trubili su mu, no Vuco se nije dao smesti. Svoj prosvjed je nastavio, a neki su mu obožavatelji prišli te ga zamolili za autogram i zajedničku fotografiju.

No prije nekoliko godina Siniša je ipak u javnosti otkrio svoju nježnu stranu. Na nagovor gostiju s pozornice je “potjerao” svatovski bend te počastio mladence u Splitu nezaboravnim nastupom. Supruzi Jeleni pisao je i uglazbljivao pjesme nakon bračnih razmirica, a njegove su mu mezimice, kćeri Brigita Ivka i Katarina, te sinovi Vilibald i Luka najvažniji u životu, pa poslovne obaveze redovito podređuje njihovim željama.

- U okolici Zagreba kupio sam obiteljsku kuću gdje supruga Jelena i naša djeca zaista uživaju. Kad sam s njima, pravi sam obiteljski čovjek. Igram se s djevojčicama, idem u spizu i često s tribina stadiona bodrim sina Vilibalda na prvoligaškim natjecanjima. Kad imam posla, zatvorim se i soliram danima dok ne završim posao - objasnio je pjevač.

Vojska vjernih apostola hodočasti na koncerte Vasilija Mitua. On je 'tražena roba u gradu'

Iako je, po vlastitu priznanju, temperamentan, Vuci nikad nije teško pozirati s fanovima nakon koncerta. Umjetnik cijelu karijeru stvara na više fronti. Kao Vuco polučio je golemi uspjeh na ovim prostorima, ali jednako veliku vojsku obožavatelja ima i njegov alter ego - general Vasilij Mitu. Za koncerte navlači kapute od tvida i kape vojnih generala ili pak dresove omiljenih nogometnih klubova. ‘Ljudi ne mogu vjerovati u kakvog se luđaka pretvaram kad izađem na pozornicu kao Vasilij Mitu’, priča nam Siniša Vuco, koji prije nastupa živi život svojeg alter ega.

Sve je prošao 

Napisao je pjesmu koja huška na rat, u spotovima se skidao, surađivao je s Mišom Kovačem, a svom prijatelju Thompsonu je napisao pjesmu ‘Stari se’

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...