Show

Komentari 2

Kandidati se namučili: 'Najgori ajngemahtec danas, zagorio je'

Kandidati se namučili: 'Najgori ajngemahtec danas, zagorio je'

Iako je tim La Parenzana imao najprozračnije pogačice od čvaraka, kako je Željka pohvalila, Špiček je bio nezadovoljan ajngemahtecom: 'Cijela juha ima okus po zagorenom, najgora juha danas'

U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!' kuhalo se po receptima koje je pripremila Željka Klemenčić, a mnogi su se prvi put susreli s određenim jelima pa im priprema istih baš nije najbolje sjela.

U 90 minuta timovi su morali pripremiti četiri slijeda - ajngemahtec od fazana, pogačice od čvaraka, pečenog odojka s povrćem i šnenokle. Željkini tradicionalni recepti nekima su zadali glavobolju jer ih nikada nisu isprobali, niti pripremali.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Špiček se pazi zbog pandemije

- Nikad nisam radila pogačice od čvaraka i šnenokle, nisam oduševljena receptom - priznala je Barica, a i Panta je priznao da oni nemaju običaj raditi ajngemahtec te je upravo to jelo bilo najproblematičnije kod kušanja. Kao gost iznenađenja žiriju se na kušanju pridružila Martina Maček, natjecateljica druge sezone 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', koja je zajedno sa Željkom Klemenčić, Ivanom Pažaninom i Tomislavom Špičekom ocjenjivala jela kandidata. 

Prvi na redu za kušanje bio je tim Gromača koji se potužio kako nije nimalo lak zadatak napraviti četiri zahtjevna jela u samo 90 minuta, no na kraju su uspjeli.

- Ajngemahtec bez povrća nije ajngemahtec. Za ajngemahtec je Sveto pismo da ide povrće unutra - komentirao je nezadovoljno Špiček, a Željki je isto nedostajalo povrća u juhi, ali ih je zato gošća Martina pohvalila: 'Sviđa mi se odojak i povrće, a šnenokle su jako ukusne'. Tako je tim Doris i Luke zaradio 29 bodova. 

Prigorci su na kraju uspjeli dobro pročitati Željkine recepte i napraviti zadovoljavajuća jela. 

- Juha je jako fina i ne bih ništa mijenjao, a vaš odojak je fantastično pečen - pohvalio ih je Pažanin pa su Prigorci dobili ukupno 31 bod.

Iako je tim La Parenzana imao najprozračnije pogačice od čvaraka, kako je Željka pohvalila, Špiček je bio nezadovoljan ajngemahtecom: 'Cijela juha ima okus po zagorenom, najgora juha danas'. Sanjine prve šnenokle su također dobile pohvalu, kao i dobro pečen odojak pa je tim Pante i Branke skupio 28 bodova.

Najbolje ocjene u večeri dobili su Jovanovići, koji su uspjeli zadovoljiti nepca žirija svojim jelima.

- Glavno jelo mi je bilo fenomenalno - kazala je Željka za njihov odojak s pečenim povrćem, koji je žiriju bio najbolji te večeri. Iako je Špiček imao primjedbe i na njihovu juhu, Jovanovići su izvukli 35 bodova i tako se našli na prvom mjestu dnevne ljestvice.

Sutra će jedan tim opet napustiti show, a kandidati će kuhati po Špičekovim receptima. Kako će se snaći i za koga ova božićna kulinarska avantura staje – pogledajte u četvrtak u 20.45 sati na RTL-u.

Najčitaniji članci