Neki kandidati nisu uspjeli zadovoljiti nepca žirija, a neki su promašili samu tehniku pripremanja jela. Pobjednicom izazova 'Kutija iznenađenja' proglašena je Zvjezdana
Kandidati su razočarali žiri prekuhavanjem i prepečenjem
Prženje, poširanje, poliranje, pečenje i mariniranje tehnike su za koje ako do sada nisu znali, nakon sinoćnje epizode mnogima će ostati urezane u pamćenje, a zahvaljujući prvoj Gastroakademiji ove sezone showa MasterChef i učiteljima kuharima Dinu Galvagnu i Andreju Barbieriju kandidati su usvojili osnovna znanja ovih tehnika, ali su dobili i neke korisne savjete u obradi namirnica.
Na radnim jedinicama kandidate je dočekala kutija u kojoj se nalazio jednak broj namirnica od kojih su kandidati morali napraviti neko nepcima žirija primamljivo jelo. Žiri je kandidatima izazov još dodatno zapaprio, pa je svatko od kandidata iz posude izvlačio papirić s tehnikom kuhanja. Brzina, vladanje stresnom situacijom, kreativnost, ali i znanje bili su presudni u ovom izazovu. Dok neki kandidati nisu uspjeli zadovoljiti nepca žirija, a neki su promašili samu tehniku pripremanja jela, pobjednicom izazova Kutija iznenađenja proglašena je Zvjezdana čije se jelo najviše svidjelo žiriju. -Pohvaljujem! Ukusno je i sočno - osvrnuo se Dino na Zvjezdanino jelo dok ona pak svoje oduševljenje pobjedom nije mogla sakriti: "Volim ispuniti tuđa očekivanja".
Premda je Zvjezdana ponijela lentu u ovom izazovu, žiri je još istaknuo Roberta kojemu je Dino nakon kušanja poručio da mu se neda tražiti dlaku u jajetu i pohvalio ga. Ivino jelo je jednako kao i Robertovo dojmilo žiri, a i u njezinom jelu Dino također nije vidio mane.
- Nemam te što dalje cijediti. Standardno dobro onako kako ti znaš. Digni ljestvicu još - kazao je. Među najlošijima bio je Valerio te za njegovo jelo Dino jednostavno nije uspio pronaći niti jednu pohvalu.
Dini je Radovan poručio: "To ne funkcionira nikako, riba je prekuhana". No nije samo Dina bila ta koja je prekuhala ribu. Takav problem dijelili su još i Oskar kojemu je Dino poručio da gotovo ni ne osjeti ribu. Dok su neki uspjeli ribu prekuhati, bilo je i onih kandidata koji su je uspjeli prepeći, kao što je to 'pošlo za rukom' Emiliji.
- Nažalost ti je to pečenje toliko dobro išlo da si to prepekla - poručio joj je Andrej. Imao je i pritužbu i na Antino jelo, ali je ipak na kraju zaključio kako je dobro obavio zadatak. Prije nego što je donio svoj tanjur pred žiri, Josip je bio uvjeren kako je zadatak tehnički dobro odradio i da ovoga puta neće biti problema, no čini se kako se ipak prevario.
- Ja moram priznati da kod mene startaš iz minusa zato što si pogriješio kod filetiranja brancina, uništio si cijelu jednu stranu i to je teško iskoristiti. Ne možemo se zvati kuhari ako stalno drljamo po istom - rekao je Dino.
Ratko je pak dobio raznolike komentare žirija. Dok mu je Andrej uputio jedan veliki 'Bravo', Dino mu poručio da se potrudi bolje. Martina je žiriju ponudila tartar od brancina.
- Ovo je granično, da ne znaš da je riba. Bolje da nije na tanjuru - komentirao je Radovan. Iako je Dario najavio da će od sada svoje kuhanje podignuti na viši nivo, žiriju se ipak nije svidjelo to što je pripremio.
- Nisam sve prezentirao do kraja što sam morao prezentirati i to mi je sad užasno krivo i grizem sam sebe - branio se Dario. Ivanino jelo je Radovan okarakterizirao kao „Lijepo, obično jelo“. Posebno se na tapeti našla Elena koja je uvjerena da ju Dino ima na piku. Osim što joj je Dino rekao da ga frustrira što je konstantno mora nagovarati da napravi lijep tanjur.
- Svi u tebi vidimo neki drugi potencijal od ovih 'pilećih prsa s pireom' - kazao je Andrej što je Elenu poprilično uzrujalo. Zadnja je pred žiri sa svojim tanjurom izašla i najmlađa Mišel od čijeg se jela žiriju svidjela jedino riba.
- Riba je izvrsno sočna, a sve drugo mi se ne sviđa. Riba je tip-top - rekao joj je Andrej.