Obavijesti

Show

Komentari 133

Kao da je bilo jučer: Obitelj i prijatelji neće zaboraviti Dina

Kao da je bilo jučer: Obitelj i prijatelji neće zaboraviti Dina
11

Iako je Danijela Dvornik, udovica kralja funka, emocije poslije njegove smrti čuvala daleko od javnosti, sad je objektivno prihvatila činjenicu da ga nema, barem fizički

VIDEO

Ella Dvornik (22) kaže da se pokojnog oca sjeti svaki dan, a udovica Danijela (46) tek je sad naučila živjeti bez Dina, koji je umro na današnji dan prije pet godina.

Iako je Danijela Dvornik, udovica kralja funka Dine Dvornika, emocije poslije njegove smrti čuvala daleko od javnosti, sad je, kaže, objektivno prihvatila činjenicu da ga nema, barem fizički. 

- Dino će uvijek biti prisutan, njega je nemoguće jednostavno maknuti. Oko mene je tisuću njegovih stvari, sitnica, stan u kojem smo živjeli, sve me stalno podsjeća na njegov nemiran duh. Ne prođe ni dan, a da ga netko ne spomene ili da ne čujem njegovu glazbu. Drago mi je što se i dalje puštaju Dinove pjesme jer je on želio da njegova glazba bude bezvremenska - kaže Danijela. Dodaje da joj je pet godina otkako je suprug preminuo, istodobno prošlo i brzo i nevjerojatno sporo. 

- Ponekad su uspomene na njega tako svježe, ali prošla sam sve procese zacjeljenja i sad njegovu smrt napokon mogu prihvatiti objektivnije. Racionalno sam si objasnila da je to bio njegov ciklus, dinamičan i kratkotrajan. On je zaokružio svoju misiju na ovome svijetu, a nama u nasljeđe ostavio svoju glazbu. To je bio smisao njegova života - objašnjava Danijela, koja se nedavno ponovno zaljubila.

- To nitko ne može planirati, pa tako ni ja. Ali da, na pragu mi je nova ljubav - otkrila je.

Ljeto je provela u Sutivanu na Braču gdje ima suvenirnicu, no ovih dana se vraća u Zagreb kako bi mogla posjetiti Dinov grob. 

- Uvijek obilježavam godišnjicu smrti. Ne dođem uvijek točno na taj dan, ali ne propuštam doći - kaže. Odustala je od prodaje stana u Zagrebu jer tržište nekretninama ne stoji dobro, a njoj se ne žuri.

Glazbenici još tuguju za Dinom, a Josipa bi mu napravila koncert

Kolege se Dine Dvornika najčešće sjete kad rade na novim pjesmama. Nedostaje im kreativnost hrvatskoga kralja funka.

- Sigurno bismo zajedno snimili nešto odlično. Velika je šteta što ga više nema - kaže Davor Gobac (49). S prijateljem Dinom je 2008. snimio pjesmu “Sretan Božić, sretna Nova godina”, koja je dovršena nakon Dvornikove smrti i uvrštena na njegov posljednji album “Pandorina kutija”. 

Josipa Lisac (63) s Dinom je snimila duet “Rušila sam mostove od sna”, a bili su i prijatelji. Divu i njenog pokojnog supruga Karla Metikoša Dino je osvojio čim se krajem ‘80-ih godina pojavio na glazbenoj sceni.

- Karlo je rekao da je konačno došao pravi dečko. Dino je bio originalan i vrlo hrabar, nije prezao ni pred čime i nije dozvoljavao da ga sredina u kojoj živi sputava. Često ga se sjetim i odem mu na Mirogoj zapaliti svijeću na grobu - rekla je Josipa Lisac. Svijeću će za Dinu danas zapaliti i Alka Vuica (52), ali u rodnoj Istri, gdje se još odmara.

- Strašno mi nedostaje Dinova kreativnost i talent, a još više on kao prijatelj jer je bio divan čovjek - kaže Alka. Vrlo slično o Dvorniku govori Massimo Savić (51), koji ga se jako često sjeti.

- Razgovarao sam s kolegom kako je šteta što ga više nema. Svi bi mu glazbenici pomogli. 

Josipa: Dino je zaslužio da ga obrade 2Cellos

Žao mi je što za Dinu još nije priređen koncert kakav je zaslužio. Htjela bih da mi glazbenici organiziramo koncert dostojan njegove hrabrosti i talenta. Bilo bi super da Dinove pjesme obrade 2Cellos. Ako su mogli Michaela Jacksona, mogu i Dinu, kaže Josipa Lisac i dodaje da nije bila zadovoljna koncertom koji je za Dinu u Splitu 2010. organizirao brat Dean Dvornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci