Obavijesti

Show

Komentari 12

Karlovčanka je odustala zbog pitanja o slavenskoj mitologiji: Znate li koji je točan odgovor?

Karlovčanka je odustala zbog pitanja o slavenskoj mitologiji: Znate li koji je točan odgovor?
7

Dorotea iz Karlovca odustala je na pitanju za 32 tisuće kuna. Njezin džoker "zovi" nije znao je li "perendan" kod Polapskih Slavena utorak, srijeda, četvrtak ili pak petak

VIDEO

Dvoje natjecatelja u novom izdanju game-showa "Tko želi biti Milijunaš?" stiglo je do pitanja za prelazak drugoga praga. Dorotei iz Karlovca presudna je bila slavenska mitologija pa je odustala osvojivši 16.000 kuna, a Riječaninu Alenu glazbeno pitanje na kojemu je odlučio pogađati, no s ponudom netočna odgovora kviz je napustio s 1000 kuna, piše HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Na "vrući" stolac prva je večeras sjela najuspješnija u igri "Najbrži prst", Dorotea Klara Vinski iz Karlovca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Studentica računarstva na FER-u zatražila je pomoć znalaca priupitavši ih je li izum braće GoncourtLumière , Montgolfier ili Robespierre prema Victoru Hugou "oslobodio ljude drevne, sveobuhvatne tiranije sile teže". Odabrani Josip ustvrdio je kako se radi o braći Montgolfier, a prihvaćanjem njegova odgovora Dorotea je osvojila 8000 kuna. Naime, Jacques Étienne i Joseph Michel bili su izumitelji balona na vrući zrak. Letjelice francuskih pionira zrakoplovstva bile su preteča balona kojima su ljudi u godinama koje su uslijedile poduzimali smjelije letove.

Upotrebom džokera "pola-pola", u suženu izboru ponuđenih odgovora na pitanju o drami koja je 1884. godine adaptirana na način da glavna junakinja ipak odluči ostati s obitelji nakon što ugleda svoju djecu, nisu se našli Pygmalion i Gospođica Julija. Između djela Kuća lutaka i San ivanjske noći natjecateljica se opredijelila za Kuću lutaka te potom krenula u pokušaj osvajanja iznosa od 32.000 kuna.

Džoker "zovi" nije znao je li "perendan" kod Polapskih Slavena utorak, srijeda, četvrtak ili pak petak, stoga je Dorotea odredila kući ponijeti 16.000 kuna. Nakon odustajanja ustvrdila je kako bi za konačan odgovor odabrala petak no dan Peruna, drevna slavenskoga boga groma i munje, jest četvrtak.

Prvoga džokera, "zovi", sljedeći natjecatelj Alen Udović iz Rijeke zatražio je na pitanju za 4000 kuna. Nakon džokerova priznanja da filmska umjetnost nije njegovo područje, dispečer elektroenergetskog sustava u Rafineriji nafte na Urinju ipak je pogodio odgovor. Spomenuti iznos osvojio je rekavši Amarcord, naslov za koji je između ostalih - Slatki život, Život je lijep i Malèna i džoker naposljetku pretpostavio kako bi mogao predstavljati talijansko filmsko ostvarenje u kojemu se svi likovi otisnu na more ususret prekooceanskom brodu Rexu.

Do dvostruko viša iznosa Alenu su pomogli doći znalci odnosno Ivan rekavši mu da je Indonezija azijska otočna država čiji se najmnogoljudniji grad Jakarta ne nalazi na njezinu najvećem otoku. Naime, indonezijska metropola ne nalazi se na Borneu već na Javi. Ponudu odgovora činili su i Japan, Šri Lanka te Filipini.

Na glazbenom pitanju za 32.000 kuna natjecatelj je pogađao koji bend nije debitirao eponimnim albumom. Upotrijebivši posljednjega džokera ostala su imena sastava Parni valjak i Haustor (uz ispadanje Prljavog kazališta i Azre), no netočno je odabrao zagrebački novovalni Haustor. Kviz je napustio s osvojenih 1000 kuna jer album prvijenac popularne pop-rock grupe Parni valjak nosi naziv Dođite na show, za razliku od ostalih navedenih bendova čiji su debitantski albumi naslovljeni imenima samih grupa.

Splićanin odustao na 13. pitanju za 250 tisuća kuna u Milijunašu: Znate li koji je orao bjelorepan?
Splićanin odustao na 13. pitanju za 250 tisuća kuna u Milijunašu: Znate li koji je orao bjelorepan?

Niste li pogledali ovotjedno izdanje kviza, a želite provjeriti na kojim bi pitanjima vama zatrebala pomoć džokera, iskoristite njegovu vremenski ograničenu dostupnost na multimedijskoj platformi HRTi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija