Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Kate zadovoljna službenim portretom, kritičari podijeljeni

Vovotkinja od Cambridgea umjetniku Paulu Emsleyu pozirala je prošle godine prije nego što je zatrudnjela. Emsley je na slici radio tri i pol mjeseca

screenshoot
Foto: screenshoot
52 komentara

Prvi službeni portret Vojvotkinje od Cambridgea, za koji je bio zadužen umjetnik Paul Emsley, otkriven je u petak u National Portrait Gallery u Londonu. Kako pišu strani mediji, Kate Middleton (31), portretom je zadovoljna, no njezino mišljenje ne dijele i brojni kritičari. Mišljenje jedne kritičarke je da joj oči djeluju 'mrtvo', a osmijeh previše stisnuto. 

- Kate Middleton je lijepa mlada žena sa zaraznim osmijehom, lijepom bojom lica i prekrasnom bojom kose. Kako su je uspjeli pretvoriti u jedan od likova iz 'Sumrak sage' - napisala je Charlotte  Higgins. 

Emsley je rekao da je znao da će biti teško naslikati Kate koja mu je za portret pozirala prošle godine prije nego što je zatrudnjela. 

- Vojvotkinja je htjela da izgleda što prirodnije. Oduševila me otvorenošću, velikodušnošću i toplinom - rekao je umjetnik Emsley koji je na slici radio tri i pol mjeseca. Otkrio je da je razmišljao o tome hoće li Kate slikati s osmijehom ili ne. Sad mu je drago što se odlučio za osmijeh. 

Tamna pozadina i nešto svjetlija kosa otkrivaju njezino lice. Kate izgleda starije. 

Naši partneri pišu
Message