Obavijesti

Show

Komentari 10

Kaznena prijava Trifunoviću: Zloupotrijebio je novac fonda?

Kaznena prijava Trifunoviću: Zloupotrijebio je novac fonda?
7

Nakon što je prijava podnesena, humanitarna je organizacija priznala da su ulagali novac u jedan investicijski fond, ali su naglasili da nisu prekršili niti jedan zakon već su prikupili dodatan novac za liječenje djece...

VIDEO

Srpski glumac Sergej Trifunović (46) prijavljen je za djelo teške prevare, pišu srpski mediji. Prijavu je podnio 'Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost'. 

Naime, srpski mediji pišu kako je Sergej navodno zloupotrijebio novac namijenjen za liječenje djece u humanitarnoj organizaciji 'Podrži život'. Srpski ministar zdravstva Zlatibor Lončar (47) najavio je da će od nadležnih tražiti provođenje kontrole trošenja novca. 

Petar Glebov / PIXSELL

Sergej, koji je ujedno i osnivač te fundacije, izjavio je da se novac koristi isključivo za liječenje djece.

- U četiri godine, koliko fundacija postoji, ni jedan organ nije došao provjeriti rad iako ih ja stalno pozivam. Jedva čekam da se to dogodi, ja ću im osobno kuhati kavu i nositi očevu rakiju. Ako treba, natjerat ću majku da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će utvrditi ima li nekakvih nepravilnosti - komentirao je Sergej novonastalu situaciju. 

Trifunović je oštro 'napao' sve koji negativno govore o Oliveru
Trifunović je oštro 'napao' sve koji negativno govore o Oliveru

Nakon što je prijava podnesena, humanitarna je organizacija priznala da su ulagali novac u jedan investicijski fond, ali su naglasili da nisu prekršili niti jedan zakon već su prikupili dodatan novac za liječenje djece.

- Fundacija je, u skladu s odredbama Zakona o zakladama i fundacijama, uložila novac u iznosu od 15,5 milijuna dinara (oko 970 tisuća kuna) u investicijski fond Ilirika zbog oplođivanja tih sredstava, sve u cilju uvećanja materijalnih mogućnosti za pomoć oboljelim mališanima kojima je takva pomoć najpotrebnija - rekli su ljudi iz organizacije. 

Goran Jakuš/Pixsell

Zakon im daje legalnu mogućnost da ulaganjem prikupljenih sredstava i ubiranjem kamata uvećaju materijalne mogućnosti za ostvarenje humanitarnih ciljeva. Kako kažu, sredstva su uložili pod uvjetom da se mogu, kad to zahtijevaju potrebe oboljelih mališana, povući iz fonda. Sredstva uložena u fond su se uvećala za preko 500 tisuća dinara (oko 31 tisuće kuna). 

Vozi kao Grdović: Trifunović je rekorder po broju prekršaja
Vozi kao Grdović: Trifunović je rekorder po broju prekršaja

Kako tvrde, ni na koji način nisu prekršili zakon, 'kockali' se s prikupljenim sredstvima, vršili zloupotrebu niti su izašli izvan okvira humanitarnih ciljeva zbog kojih je i osnovana fundacija. Nisu ni na kakav način 'prevarili' one koji su donirali novac, kao ni roditelje oboljele djece. Svaki iznos koji su prikupili utrošen je u svrhu ostvarivanja humanitarnih ciljeva i može se, kako tvrde, provjeriti. 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...