Obavijesti

Show

Komentari 37

Kći Harryja i Meghan neće imati titulu, a njeno ime izazvalo je pravu dramu: 'Kakvi licemjeri!'

Kći Harryja i Meghan neće imati titulu, a njeno ime izazvalo je pravu dramu: 'Kakvi licemjeri!'
14

Drugo dijete vojvode i vojvotkinje od Sussexa, mala Lilibet Diana, stigla je na svijet, a mnogi su se već okomili na njezine roditelje zbog izbora imena. Jednima je slatko, drugi oštro kritiziraju njihov potez nakon svega

VIDEO

U petak su princ Harry (36) i njegova supruga Meghan Markle (39) objavili kako su dočekali prinovu, kćer Lilibet 'Lili' Dianu Mountbatten-Windsor. Njihov odabir imena, kao ni manjak titule, nije prošao nezapaženo u javnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Princ Harry opet imao intervju s Oprah 01:41

Kao ni njezin stariji brat Archie (2), Lili neće imati kraljevsku titulu. Mislilo se kako bi mogla imati titulu 'lady' što bi značilo da bi i ona bila Lady Di. Ipak, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odlučili su kako joj neće nadjenuti titulu. Unatoč tome, oboje Harryjeve djece su u liniji za nasljedstvo krune, odmah iza oca. Tako je Harry 6. po redu, Archie 7. i Lili 8. Pretpostavlja se kako nitko od njih troje neće biti na tronu, s obzirom na to da su početkom 2020. godine Meghan i Harry odbili dalje obnašati svoje kraljevske dužnosti.

Lili je prva beba iz britanske kraljevske obitelji koja nije rođena u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali su Harry i Meghan odlučili odati počast kraljevskoj obitelji kroz njezina imena. Lilibet je obiteljski nadimak za njezinu prabaku, kraljicu Elizabetu II. (95), a srednjim imenom odali su počast njezinoj pokojnoj baki princezi Diani.

Dok je kraljevska obitelj brzo čestitala paru na rođenju kćeri te nisu komentirali odabir imena, javnost na društvenim mrežama nije štedjela riječi. Mnogi su se pridružili čestitkama sretnim roditeljima i komentirali kako je njezina kombinacija imena 'savršena' i 'slatka', pa čak i 'dirljiva', ali kritike su jednako glasne.

Royal baby

- Bolesno... Što pokušavaš, Harry? - jedan je od najpopularnijih komentara ispod službene čestitke kraljevske obitelji na Instagramu.

Meghan i princ Harry neće imati više djece, dvoje im je dovoljno
Meghan i princ Harry neće imati više djece, dvoje im je dovoljno

- Dali su joj ime Lilibet kako bi prkosili princu Charlesu. Potpuno sramotno, kraljici su zabili nož u leđa i sada dodali sol na ranu - napisao je netko drugi.

- Zašto iskoristiti kraljičin nadimak kad su je samo sramotili zadnjih mjeseci i indirektno ju napadali. Ako vas je kraljevska obitelj toliko  uzrujala, zašto se povezivati s njima - upitao je netko na Twitteru.

- Mislim kako je ime omalovažavajuće nakon što su rekli da su kraljica i princ Philip loši roditelji, a time i da je princ Charles bio loš otac. To ime bio je posebni nadimak koji su za kraljicu koristili njezini roditelji i suprug. Ovo mi se čini kao šamar u lice - prisjetio se jedan komentar svih Harryjevih bombastičnih intervjua.

- Ma molim te! Nakon što je javno blatio svoju obitelj (i svoju baku), ima drskosti ne samo nazvati svoju bebu po njoj, nego uzme i privatnu verziju imena (kako ju je suprug zvao)? I to bi trebalo biti odavanje počasti? - uzrujala se jedna osoba na Twitteru.

Dosta se ljudi pita zašto Meghan i Harry nisu odali počast i Meghaninoj strani obitelji. Iako je poznato kako nije u kontaktu gotovo ni s kime iz svoje obitelji, mnoge je zasmetalo što kćer nisu nazvali Doria, kako se zove Meghanina majka.

- Zašto ne Doria? Nisi ponosan na svoju punicu? Mora biti kraljevsko ime kako bi ostali relevantni? - kritizirao je netko.

- Najlicemjerniji par na svijetu... - nazvao ih je netko na Twitteru, komentirajući kako se Lili trebala zvati Doria, a ne 'po ženi koju su uzastopno vrijeđali u javnosti i više puta izdali'.

Nakon rođenja unuke javio se i otac Meghan Markle s kojim ona i princ Harry ne razgovaraju
Nakon rođenja unuke javio se i otac Meghan Markle s kojim ona i princ Harry ne razgovaraju

Jedan Twitter račun, koji parodira princa Harryja sažeo je što većina kritičara smatra o odabiru imena.

- Sretni smo objaviti dolazak Lilibet Diane. Nazvana po glavi obitelji koja nas je skoro dovela do samoubojstva i po članici obitelji koju je ista obitelj otjerala u smrt - dodali su hashtag 'dvije muhe jednim udarcem'.

Malenu Lilibet nisu poštedjeli ni televizijski voditelji, pa se njenom imenu narugao australski voditelj Karl Stefanović (46) tijekom razgovora s Piersom Morganom (56), koji je poznat kao žestoki kritičar Harryja i Meghan.

- Što misliš o Lilibet? Ne zvuči li kao ime aplikacije za sportsko klađenje? - pitao je Stefanović i na emisiji uživo grohotno se nasmijao svojoj šali.

Morgan, koji je na Twitteru komentirao kako neće komentirati o kćeri Sussexa, rekao je kako smatra da je odabir imena prilično ironičan s obzirom na sve intervjue i optužbe protiv kraljevske obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...