Kći Milana Štrljića o skandalu u Srbiji: 'I ja sam išla u Aleksićevu školu. Sjećam se da je bio strog' | 24sata
Obavijesti

Show

Kći Milana Štrljića o skandalu u Srbiji: 'I ja sam išla u Aleksićevu školu. Sjećam se da je bio strog'

Kći Milana Štrljića o skandalu u Srbiji: 'I ja sam išla u Aleksićevu školu. Sjećam se da je bio strog'
5

Glumica govori kako bi bilo neozbiljno da priča o tuđim iskustvima, a sama nije imala strašna i traumatična iskustva koja bi se mogla smatrati zlostavljanjem

VIDEO

Nakon što je glumica Milena Radulović (25) progovorila o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića (68), oglasile su se mnoge glumice. Neke od njih iznijele su i svoju priču, dok su druge Mileni pružile podršku. Progovorila je i glumica Iva Štrljić (43), kći hrvatskog glumca Milana Štrljića (68). 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Glumice i napadi 01:25

- Pogodila me priča o ranama na njihovoj duši, a to je najpotresnije i najviše boli. Hrabrost je uvijek za divljenje jer čovjeka i čini količina hrabrosti koju posjeduje. Spremnost da se ukaže na problem i o tome priča daje mi nadu da ipak dobro mora pobijediti. Drago mi je što su mediji i institucije u Srbiji pokazale zrelost i ozbiljnost i što živimo u vremenu u kojem se o tome može razgovarati - ispričala je Iva za Slobodnu Dalmaciju, a i sama je pohađala glumačku školu Miroslava Aleksića.

Osamdesetih godina neko je vrijeme išla u njegovu dramsku skupinu. 

- Bio je izrazito strog, toga se prvog sjetim. Autoritet treba izazivati poštovanje ali nikako strah. Potresle su me ispovijesti mladih kolegica, teško mi je o tome uopće razmišljati. Ključno je prestati s mistifikacijom glumačkog poziva - dodala je Iva.

Govori kako bi bilo neozbiljno da priča o tuđim iskustvima, a sama nije imala strašna i traumatična iskustva koja bi se mogla smatrati zlostavljanjem.

Progovorile su i naše glumice: 'Hrvatski redatelj mi je uvalio jezik u usta, htio je seks u WC-u'
Progovorile su i naše glumice: 'Hrvatski redatelj mi je uvalio jezik u usta, htio je seks u WC-u'

- Naučila sam u životu da od ljudi možete očekivati sve i kada govorimo o lijepom i kada govorimo o bolnom, jednostavno to su ljudi. Izuzetnima put nikad nije jednostavan, zato i jesu izuzetni, što su se izborili, pokazali snagu, nisu odustali ma kakvi vjetrovi puhali prema njima i ma koliko se osjećali nezaštićenima i samima - zaključila je. 

Ivu gledatelji mogu vidjeti u srpskoj telenoveli 'Igra sudbine' u kojoj glumi lik Dijane Erski. Ova uloga donijela joj je i nagradu Beogradski pobjednik za najbolju glumicu 2020.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO