Show

Komentari 18

Kedžina menadžerica otvoreno o Tolj: 'Prema Damiru je bila neugodna i neprofesionalna'

Kedžina menadžerica otvoreno o Tolj: 'Prema Damiru je bila neugodna i neprofesionalna'

Pjevač Damir Kedžo je pobjednik Dore 2020., a kako je Eurosong te godine otkazan, očekivalo se da će ga poslati iduće godine. Međutim, Uršula je organizirala Doru 2021. i na Eurosong poslala njenu pobjednicu Albinu Grčić

Vijest koja trese hrvatsku estradu je smjena Uršule Tolj (48) s mjesta urednice Dore nakon godinu dana obnašanja funkcije. Na njeno je mjesto došao Tomislav Štengl, urednik HTV2 i v. d. urednika HTV1, te urednik prošlogodišnje Dore na kojoj je pobijedio Damir Kedžo (34), no pjevač zbog izbijanja pandemije koronavirusa nije otišao na Eurosong.

POGLEDAJTE VIDEO:

European Broadcasting Union (EBU) prepustio je zemljama sudionicama da same odluče hoće li na Eurosong u Rotterdamu ove godine slati pobjednike nacionalnih izbora iz 2020. ili raspisati novi natječaj, HRT je odlučio organizirati Doru, te je u Rotterdam poslana Albina Grčić (22). Vijest da neće predstavlajti Hrvatsku na Eurosongu, pjevač je dobio putem maila.

- Sve o svom iskustvu suradnje s gospođom Tolj, a vezano za iskustvo Damira Kedže, već sam ranije rekla. Držim ga neprofesionalnim i neugodnim, prije sve zbog odnosa prema Damiru Kedži kao glazbeniku i čovjeku. Vjerujem da će svi sudionici Dore 2022. imati profesionalnu, jasnu i korektnu komunikaciju i suradnju s novim urednikom kako bi što bolje predstavili sebe, svoju glazbu i Hrvatsku na Dori i pozornici Eurosonga u Italiji 2022., rekla je menažderica pjevača, Snježana Jerković Radočaj za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjetimo, odlasku Uršule Tolj nije kumovao Albinin loš rezultat na Eurosongu 2020. godine, već niz gafova, između ostalih i odabir kostimografa, o kojem su pisala 24sata. HRT-u je navodno zasmetalo što je Uršula zaobišla njihovu kostimografkinju Natašu Svekler i odlučila se za Juraja Zigmana

Uz to, urednici i voditeljici se prebacuju neki nepredviđeni troškovi na računu HRT-a i raspisivanje natječaja za Doru, bez odobrenja šefova. 

Slobodna navodi kako je glavni razlog Uršuline smjene to što je prije par dana, točnije, 27. listopada, navodno bez pismenog blagoslova svojih šefova, raspisala natječaj za Doru, u želji da se žiriranje obavi do kraja godine, kako bi sve bilo spremno za veljaču, kada će se Dora po planu održati.

Tolj već ima opomenu pred otkaz koju je potpisao bivši glavni ravnatelj Kazimir Bačić jer mu se nije svidjelo što je, navodno, bez njegovog odobrenja statue Dore naknadno dodijelila Albini i skladatelju Branimiru Mihaljeviću

Najčitaniji članci