Obavijesti

Show

Komentari 7

Kedžo na udaru optužbi da je kopirao Ivanku i Mrleta: 'Drag nam je, ali ovo svima šteti...'

Kedžo na udaru optužbi da je kopirao Ivanku i Mrleta: 'Drag nam je, ali ovo svima šteti...'

Na svom rodnom Krku Kedžo je snimio spot za duet sa srpskom eurovizijskom predstavnicom Tijanom Bogićević, no kolege s riječke scene smatraju da je njegov tim nekorektno 'posudio' njihovu ideju

VIDEO

Novi video Damira Kedže za pjesmu 'Hram' neodoljivo u nekim scenama podsjeća na spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, čije su kadrove i promotivne fotografije ranije objavili, smatraju iz agencije Wedding2book. Optužili su ljude iz riječkog studija Gržinić Creative Visuals i Filipa Gržinića, redatelja Kedžina spota, da su kopirali njihovu ideju.

POGLEDAJTE KEDŽIN SPOT:

- Tijekom studenog prošle godine snimali smo najavu za projekt koji se treba održati na ljeto ove godine. Zapravo je cijela priča vjenčanja Ivanke i Mrleta bila najavljena za prošlu godinu, ali uslijed pandemije morali smo odgoditi projekt. Tada smo odlučili snimiti njihovu ljubavnu priču prikazujući Mrleta osobenjakom koji živi u ruralnoj sredini, a Ivanku u svijetu kulturnjaka kojem pripada. Sve pomno promišljeno, s ogromnim entuzijazmom i željom da široj publici dostavimo jedan drugačiji sadržajni i estetski doživljaj, zahvaljujući osebujnim ličnostima Ivanke i Mrleta te nagrađivanom art direktoru Saši Hessu, koji u svom radu potpisuje svjetske kampanje. Što se tiče spornih kadrova, ne nalazimo prostora za opravdanje, tim više jer je upravo 17. studenog bila objava na našem Instagramu, ali i na Instagramu Saše Hessa, dok je na YouTubeu cijela najava projekta za koji smo i snimali prisutna od 5. prosinca 2020. godine. U toj objavi se i nalaze sporni kadrovi - kazala nam je Andrea Matić iz spomenute agencije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cirkus (@cirkusart)

Oba video uratka snimljena su na Krku, a s obzirom na to da su Ivanka i Mrle, odnosno njihov tim, nešto ranije objavili svoje materijale (ne i cijeli spot), smatraju da su prikazani kadrovi Kedžinom timu poslužili kao inspiracija. 

POGLEDAJTE INTERVIEW:

- Međusobno se podupiremo na svim društvenim mrežama, uvažavajući rad jedni drugih i nevjerojatno je, nemoguće, da isti kadrovi nisu bili viđeni. Objave vezane za zaruke i projekt su bile u brojnim medijima i sada je u najmanju ruku situacija takva da su naši kadrovi iz predstojećeg projekta u videospotu prikazani na jedan sadržajno irelevantan način. Između ostalog, potpuno apsurdno je da ekipa iz konjičkog kluba s kojima smo zajedno radili nije napomenula da su istu stvar radili s nama nekoliko mjeseci ranije. Nije nam u interesu sukob, dapače, rado bi htjele da svi afirmirani umjetnici svojom kreativnošću daju doprinos nekoj novoj riječkoj kulturnoj sceni, da zajedničkim snagama stvaramo trendove i mladim generacijama poslužimo kao primjer, posebice jer smo i sami ponosni Riječani, grada koji je prijestolnica kulture. Čvrsto vjerujemo u umjetnički dijalog u kojem nema prostora za plagiranje. Ne treba posebno napominjati kako ideja jahanja konja po moru nije neko izuzetno umjetničko otkriće, ali je iskorištena nakon našeg javnog plasiranja u identičnim kadrovima te je na taj način učinjena šteta umjetnicima iza kojih stoji talent, naporan rad i iskustvo. Otok Krk kao lokacija nudi bezbroj mogućnosti i svaka promocija istoga s naše strane je hvalevrijedan iskorak u promicanju lokalne zajednice i kulture. U duhu dobre vjere ipak smatramo da se konjička priča mogla odvijati samo iza drugačijih scenskih kulisa, a Krk ih ima pregršt. Iskreno želimo kolegama iz Gržinčić Creative studija puno uspjeha u daljnjem radu, brojne vlastite ideje te se nadamo da smo im barem na trenutak osvijestili činjenicu koliko se kopiranjem može učiniti šteta drugome - požalila nam se Matić.

Na svom rodnom Krku Kedžo je snimio duet sa srpskom eurovizijskom predstavnicom Tijanom Bogićević, a pjesma je posljednjih dana jedna od najpopularnijih na YouTubeu.

Mrle i Ivanka odlučili nakon 10 godina veze: 'Vjenčat ćemo se'
Mrle i Ivanka odlučili nakon 10 godina veze: 'Vjenčat ćemo se'

- Šteta je da se takva stvar dogodila. Ivanka i ja volimo Kedžu, i žao nam je što nije imao prilike ići na Eurosong. Iskreno nam je drag, i zaista smatramo da on osobno nema veze s ovim, niti da je on predložio da se kopira naš projekt. No, činjenica je da se šteta napravila - zaključio je Mrle za Jutarnji list.

Kedžin tim u istom je mediju kategorički odbio bilo kakvu pomisao da su spot plagirali.

- Damir Kedžo rođen je na Krku i odrastao je nedaleko od mjesta snimanja, i to nije prvi naš projekt koji smo snimili na tim lokacijama. Konkretno, spot za pjesmu "Tebi sve sam oprostio" na tom mjestu snimili smo u ljeto 2015., a fotografije za album "Poljubi me sad", kao i press fotografije za Eurosong, tu smo snimali u ožujku 2020. - kazala je Snježana Jerković Radočaj u ime Kedžina tima.

POGLEDAJTE MRLETOVU REAKCIJU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu