Show

Komentari 115

Kićo nije dobro: Stanje mu se pogoršalo, na respiratoru je...

Kićo nije dobro: Stanje mu se pogoršalo, na respiratoru je...

Nažalost, zbog novonastale upale pluća i infekcije koju je Kićo dobio postupak odvajanja od respiratora je prekinut. Liječnici nam kažu kako u ovom trenutku nije moguće prognozirati kakav će biti ishod liječenja...

Krunoslav Kićo Slabinac (76) na KBC-u Rebro leži od kraja srpnja, kad su mu ugrađene tri srčane premosnice. Od tada traje njegov oporavak, a stanje mu se sad opet pogoršalo zbog upale pluća i infekcije te je neizvjesno kako će se situacija dalje razvijati.

POGLEDAJTE VIDEO: Doktor za 'tamburaška' srca

Kićo je cijelo vrijeme na intenzivnoj, priključen na respirator. Srčane premosnice ugradio mu je kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Operacija kao takva je dobro prošla i Kićo bi se možda već odavno oporavio, no sve je zakomplicirala njegova prekomjerna težina, zbog koje prsna kost nakon operacije nije zarastala kako treba.

Zbog toga je pjevač sediran lijekovima i stavljen na respirator da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je bio da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da prsna kost zacijeli. Oporavak je tekao sporo, ali je išlo nabolje.

57 Splitski Festival

Prije tri tjedna liječnici su započeli s postupnim odvajanjem Kiće Slabinca od respiratora, što je proces koji se odvija dulje i postupno.

Nažalost, zbog novonastale upale pluća i infekcije koju je Kićo dobio taj je postupak prije nekoliko dana prekinut. Liječnici nam kažu kako u ovom trenutku nije moguće prognozirati kakav će biti ishod liječenja poznatog slavonskog bećara.

Najčitaniji članci