Obavijesti

Show

Komentari 78

Kićo opet žari i pali: 'Dosta mi je bećarca, vraćam se rokerici'

Kićo opet žari i pali: 'Dosta mi je bećarca, vraćam se rokerici'
1

POVRATAK U FORMU Pjevač Kićo Slabinac želi skinuti 10 kilograma kako bi mogao lakše plesati na bini. Odlučio je ponovno zavladati estradom

VIDEO

Balade i rock’n’roll su me proslavili i bio sam glavna zvijezda u Jugoslaviji. Stoga su me obožavatelji nagovorili da se u svojim osamdesetima vratim korijenima, rekao je Kićo Slabinac (72).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Pjevač se zasitio tamburaša, s kojima je nastupao proteklih 20 godina. Preradio je tekst pjesme mladog ekonomista Vlade Tomička i odlučio ponovno zavladati zabavnom glazbom country baladom 'Nisam kriv'. Uskoro će napraviti i rock pjesmu.

Prestaje se častiti kulenom

- Publika je već zavoljela stihove, a vjerujem i da su se mnogi prepoznali kad zapjevam ‘Ja nisam kriv što nisam gazdin sin’. Napravio sam veliki hit - uvjeren je Kićo. 

Slavonac je prije pet godina imao moždani udar, zbog čega mu je bila oduzeta desna strana tijela. Tjednima se oporavljao u slovenskim toplicama. Onamo i dalje odlazi da bi se vratio u formu jer na koncertima želi plesati kao nekoć.

 Pet godina staža: Kićini Dinamiti svirali su od 1964. do 1969 i snimili su dvije ploče     

- Moram smršavjeti, pa se spremam na opaku dijetu. Zamislite koliko teško je Slavoncu poput mene odreći se mesnih specijaliteta i jesti samo voće i povrće. Prije nekoliko godina sam uspio postati biljožder nakratko, pa vjerujem da ću moći ponoviti taj izazov - rekao je Slabinac. 

Zbog ‘Plavuše’ otišao u Njemačku

Glazbu je zavolio u osnovnoj školi, ali kao tinejdžer tamburu je zamijenio gitarom. Počeo je slušati Elvisa Presleya, a u proljeće 1964. godine počeo je pjevati u grupi Dinamiti. Kićo im je napisao hit 'Plavuša', zbog kojeg su svirali u minhenskom klubu u kojem su prije njih nastupali Rolling Stonesi.

- Dogovorili smo gaže, ali gitarist i ja morali samo se vratiti u Hrvatsku i ići na odsluženje vojnog roka. Orguljaš je otišao na studij glazbe u Beograd. Stoga je jedini član benda, Berto, pokupio Josipa Bočeka i Dadu Topića te su napravili novu postavu Dinamita. Kad sam se vratio, više nas nisu htjeli primiti u bend. Ali to sam im oprostio - prisjetio se Slabinac.

Dinamiti su bili žešći od Stonesa

S Dinamitima je pjevao u klubovima, kao i Stonesi. Kićo se hvalio da nikad nije kušao drogu, a tvrdi da su ga žene počele opsjedati tek kad je počeo pjevati zabavnu glazbu.

Šarmirao cure i plesao balet

U osnovnoj školi Kićo je nagovarao majku Dragicu i oca Stjepana da ga gledaju na nastupima. U kazalištu Radost glumio je i plesao balet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael