Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

Knjaz: Kome se svidi moj film o alkoholizmu, dobit će peticu

Edukativni film prvi su pogledali šestaši zagrebačke Osnovne škole 'Kajzerica'. Ravnatelj te škole Igor Rukljač dijelio je školsku klupu s Robertom kao dječak

Goran Jakus/Pixsell
Foto: Goran Jakus/Pixsell
4 komentara

Film Roberta Knjaza (43) 'Razmisli - Treba znati stati' o opasnostima maloljetničkog opijanja prvi su pogledali šestaši zagrebačke Osnovne škole 'Kajzerica'. Ravnatelj te škole Igor Rukljač dijelio je klupu s Knjazom kao dječak.

- Sigurno vas zanima jesam li ja prepisivao od ravnatelja ili on od mene - nasmijao je Knjaz publiku prije filma u kojem o štetnosti alkohola govore i Enis Bešlagić te Željko Pervan. Knjaz, koji je slučajno imao premijeru u školi starog prijatelja, našalio se kako će svi koji kažu da im se film sviđa dobiti peticu.

- Napravili smo film o ružnim stranama alkohola. Da je postojao kad sam ja bio mlađi, vjerojatno bi bilo manje glavobolja - rekao je Knjaz.

Svake godine 400 mladih na liječenju zbog alkohola

Edukativni film 'Razmisli – treba znati stati' zamišljen je kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Ovaj edukativni film o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola prikazan je u sklopu nacionalne kampanje 'Razmisli – treba znati stati' Zagrebačke pivovare, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Učenici i nastavnici upoznali su se sa zabrinjavajućim podacima i činjenicama koje su u filmu iznijeli stručnjaci u tom području, a jedan je od njih i podatak da se svake godine 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve veći problem u Hrvatskoj.

Naši partneri pišu
Message