Show

Komentari 37

'Kod nas nema glazbenika koji spadaju u imućne građane, a njihov tim ima male honorare'

'Kod nas nema glazbenika koji spadaju u imućne građane, a njihov tim ima male honorare'

Zbog pandemije korona virusa otkazani su svi veći festivali i koncerti, a mnogim glazbenicima otklazane su sve gaže. Govoreći o tom problemu, najviše je pažnje privukao istup Nine Badrić

U posljednje vrijeme sve se više glazbenika oglašava zbog otkazanih koncerata. Nekim od njih otkazane su sve gaže zbog pandemije korona virusa. Najviše pozornosti privukao je istup Nine Badrić (48) koja je apelirala na Ministarstvo da opet omogući nastupe njoj i kolegama. Napomenula je kako je spremna izaći na ulicu i prosvjedovati jer mjesecima nije mogla zarađivati od nastupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Nina Badrić nastupila u zagrebačkoj Areni

O ovom problemu progovorio je glazbeni producent Nikša Bratoš (60) u sinoćnjoj emisiji 'Otvoreno'. HRT prenosi kako je upozorio da iza zvijezda stoji cijeli tim ljudi koji doista rade i od toga žive, a nemaju velike honorare.

- Nemate vjerojatno nekih glazbenika koji spadaju u jako imućne građane u Hrvatskoj - rekao je Bratoš. Na pitanje je li točno da je bilo svega oko 10 posto koncerata, Bratoš je istaknuo da u ovom razdoblju niti toliko.

Marko Prpić/Pixsell

- Ako gledamo pad ove grane industrije, više je od 90 posto. To je zaista jako pogođeno.

Dodao je kako se moramo prilagoditi na to da možda sljedeće dvije godine neće biti 'normalnog' stanja te da moramo znati funkcionirati u ovakvim uvjetima.

Osim u glazbi, bolja situacija nije niti u kazalištu i filmu. Ecija Ojdanić (46), glumica i ravnateljica kazališta Moruzgva, rekla je da su trenutno na 60 posto prošlogodišnjeg rezultata u smislu broja predstava te da je dobit puno manja.

- Moja odluka, poslovna i ljudska i životna, je bila da trebamo nastaviti raditi, da dobit kazališta treba biti nikakva, ali da svi ljudi, a od Moruzgve živi 12 ljudi, primaju svoje honorare, svoje plaće, naravno, uz pomoć Ministarstva kulture - rekla je Ecija.